"Отже, куди зникають депозити?": Експерт про те, чому життєздатних банків в Україні не залишилося

Тотальна ліквідація банків разом зі своїми рахунками підприємств і заощадженнями населення всерйоз і надовго зачистить економіку від будь-якої підприємницької активності.

Чому життєздатних банків в Україні не залишилося? Фото: forbes.net.ua.

Криза не тільки не закінчилася, але перед вами ще більш потужна її хвиля. Подивіться на банківські ставки. Всі банки залучають депозити, причому за дуже високою ставкою - близько 26%. Кредити майже не дають, а якщо б і давали, то ніякий легітимний бізнес не забезпечує такої рентабельності, щоб платити 30% за кредитами. Отже, куди зникають депозити? Про це розмірковує на своїй сторінці в Фейсбуці Вадим Чорний, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Їх крадуть власники банків, розкидаючи на свої підприємства. Крадуть і в держбанках, видаючи без повернення кредити підприємствам, що пов'язані з Яценюком-Мартиненком та іншими. Сенс в тому, що життєздатних банків в Україні не залишилося. І якщо якийсь банк захоче стверджувати інше, то нехай спробує пояснити, який реальний бізнес він кредитує грошима, що залучаються під 26%.

Першу хвилю розпаду банків ви пережили. Але залишилися найбільші. Навряд чи вони зможуть теж не розвалитися. Тотальна ліквідація банків разом зі своїми рахунками підприємств і заощадженнями населення всерйоз і надовго зачистить економіку від будь-якої підприємницької активності.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...