Петро Порошенко і Даля Грібаускайте вказали Росії її місце в питанні ЗВТ України і ЄС

Президенти України та Литви нагадали росіянам, що двостороння угода взагалі не має цікавити третю сторону.

Даля Грібаускайте та Петро Порошенко. Фото: 24today.net.

Зона вільної торгівлі між Україною та Європейським Союзом запрацює з 1 січня 2016 року. У цьому запевнив президент Петро Порошенко, йдеться в сюжеті ТСН, передають Патріоти України.

Свою заяву глава держави зробив у Вільнюсі, де він перебував із візитом. "Ні Україна, ні Європейський Союз не будуть реагувати на будь-який шантаж. Хочу наголосити, що ми рішучі у своєму прагненні запровадити з 1 січня 2016 зону вільної торгівлі із Європейським Союзом", - заявив український лідер.

Свою підтримку цьому наміру висловила президент Литви Даля Грібаускайте. "Росія намагалася нам довести, що Україна ще на кілька років має відтермінувати цей процес. Але це – двостороння угода і жодна третя сторона не буде в неї втручатися", - зауважила вона.

Грібаускайте також укотре висловила підтримку Україні, але порадила колезі більше зосередитися на боротьбі із корупцією. На зовнішньому фронті Литва обіцяє Україні режим максимального сприяння. Після фактично зірваних напередодні переговорів із Росією про зону вільної торгівлі між Україною та Євросоюзом, президенти заявили, що з Кремлем можуть провести ще один, формальний раунд переговорів. Але нічого по суті це не змінить.

При цьому імовірність додаткових торговельних санкцій, що їх Росія може паралельно накласти на українські товари, Порошенка не лякає. За його словами, товарообіг між країнами за два роки зменшився учетверо. І навряд чи Росія зможе зробити гірше.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...