Подорожчання не забариться: Скільки за новими тарифами коштуватиме подивитися ТБ, сходити в туалет і прийняти ванну

Електроенергія подорожчає з 1,29 гривні до 1,68 гривні за кіловат.

Умивання буде дорогим задоволенням? Ілюстрація: bahmut.com.ua.

За користування "благами цивілізації" з березня 2017 року українцям знову доведеться платити більше, пише Сегодня. Новину передають Патріоти України.

Так, згідно з постановою НКРЕКУ №220, електроенергія подорожчає з 1,29 гривні до 1,68 гривні за кіловат (при використанні понад 100 кВт * год). Крім того, експерти прогнозують, що в кінці опалювального сезону може подорожчати газ, і, як наслідок, гаряча вода і опалення.

За нормативами водопостачання, кожен киянин за місяць споживає в середньому 4,5 кубометра води. Якщо врахувати, що в стандартній ванні близько 350 літрів води, то за цю розкіш кияни заплатять близько 29 гривень (вартість одного літра гарячої води - 8,3 копійки).

На умивання і чищення зубів йде щодня близько 30 літрів води (плюс 2,5 гривні). Одне відвідування туалету обійдеться в 8 копійок (1 куб.м. холодної води - 13,43 гривні; стандартний обсяг зливного бачка - 6 літрів).

На приготування їжі щодня йде близько 20-30 літрів води (майже 30 копійок за холодну воду). Працюючий телевізор середньої потужності за годину використовує електроенергії на 80 копійок, лампочка потужністю в 100 Вт - на 16 копійок. Робота комп'ютера середньої потужності з монітором обійдеться в 50 копійок за годину.

"ПриватБанк" блокує картки: Названо причину, через яку обмежать рахунок будь-кого

субота, 4 травень 2024, 10:28

Клієнтка ПриватБанку поскаржилась на блокування свого рахунку в банку. За її словами, блокування відбувалось після того, як людина, яка робила їй переказ, поскаржилась на шахрайські дії, передають Патріоти України. Про це клієнтка банку написала в спе...

Найгірший результат в історії Росії: Путін знову збрехав росіянам - "Газпром" показав величезні збитки

субота, 4 травень 2024, 7:50

Російський газовий гігант "Газпром" показав чистий збиток у 629 млрд рублів (6,8 млрд доларів) за підсумками 2023 року. Це не лише перший збиток компанії з післядефолтного 1999 року, а й найгірший її результат в історії. За півроку до цього ватажок Кр...