Поможе, як мертвому кадило: Екс-міністр економіки РФ пояснив, чому російську економіку не врятує зняття санкцій

Уповільнення, а потім і падіння основних макроекономічних показників в Росії почалося з 2012 року - задовго до Криму, загострення геополітичної ситуації і до падіння цін на нафту.

Андрій Нечаєв. Фото:www.radiosvoboda.org

Колишній міністр економіки Росії Андрій Нечаєв заявив, що санкції західних країн не вплинули на початок економічної кризи в РФ. Вона розпочалася ще до введення обмежень. Саме тому ймовірне зняття антиросійських західних санкцій навряд чи поліпшить економічний стан РФ. Про це розповів екс-міністр економіки Росії Андрій Нечаєв, передають Патріоти України з посиланням на LB.ua.

"Я сотні разів говорив у російських ЗМІ, що в нас системна економічна криза. Як би не хотілося деяким західним і українським ньюсмейкерам звинуватити в кризі санкції, це не так. Кумедно, що цим прийомом дуже активно і в дуже дивний спосіб користуються і деякі українські політики, і російська пропаганда - ті й інші перебільшують значення санкцій. Наші біди не через них, наші біди - це системна економічна криза", - сказав Нечаєв.

Він пояснив, що уповільнення, а потім і падіння основних макроекономічних показників почалося з 2012 року - задовго до Криму, загострення геополітичної ситуації і до падіння цін на нафту.

"Ціна сто доларів за барель була комфортна для Росії, прекрасно просувалися переговори з ЄС про безвізовий простір і гуманітарну співпрацю. Тоді про санкції і подумати ніхто не міг. Усе було дуже по-доброму, а економіка почала пікірувати. Санкції і падіння цін на нафту ситуацію погіршили, але не були першопричиною", - розповів експерт.

"Що стосується вичерпання резервів - є різні оцінки. Медіанна оцінка така: якщо все залишиться так, як зараз, то це станеться десь у другій половині 2017 року", - додав екс-міністр.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...