Прокурори можуть починати плакати: В Україні скасують спецпенсії

Реформа не торкнеться військових і поліції.

Микола Шамбір. Фото: УНІАН.

Міністерство соціальної політики має намір скасувати спеціальні пенсії для держслужбовців за винятком військових, поліції і чорнобильців. Про це в інтерв’ю 112.ua заявив заступник міністра соціальної політики Микола Шамбір, передають Патріоти України.

– Можемо говорити, що документом скасовуються спеціальні пенсії. Але тим, кому вони вже призначені, у них їх ніхто не відбере. Вона сплачуватиметься в тому ж розмірі, в якому і сплачується, – заявив Шамбір.

Заступник міністра пояснив, що норма торкнеться спеціальних пенсій, які отримують люди, які працювали на держслужбі і в прокуратурі, реформа не торкнеться військових і поліції.

– Це стосується тих, хто працював на держслужбі, прокуратурі та інші. Все це ліквідується … Питання військових пенсій у нас йде окремо. І вони залишаються окремим законом. Поліція, військові, це все йде по військовому закону. Чорнобильців ми також не зачіпаємо, – заявив Шамбір.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...