Росію чекає агонія: Royal Bank of Scotland озвучив ціну на нафту в наступному році

Глобальний попит на нафту в 2016 році різко скоротиться, а нафтосховища вже переповнені.

Ілюстрація:4esno.com.ua

Нафта в 2016 році проб'є позначку в $ 26 за барель, а потім дійде і до $ 16. Про це пише РБК з посиланням на головного економіста Royal Bank of Scotland Ендрю Робертса, інформують Патріоти України.

Свій прогноз він обгрунтовує падаючим попитом на тлі буму пропозиції, надлишкової навіть без надходження на ринок нафти з Ірану, яка очікується в наступному році. В якості ще одного фактора на підтримку своїх очікувань експерт наводить менш холодну зиму.

"Ми рухаємося до короткострокової мети $ 26 за барель і, як тільки вона буде досягнута, до $ 16 за барель. За нашими прогнозами, це повинно відбутися в 2016 році, але зростає ризик того, що це станеться вже в першому кварталі, так як глобальний попит на нафту, як вважає Міжнародне енергетичне агентство, різко скоротиться, а нафтосховища вже переповнені", - пише Робертс.

Експерт говорить і про перспективи використання альтернатив нафти - двигуни на водневому паливі, електродвигуни, зростання популярності сонячної енергії.

"З 2013 року я ставив на падіння цін на сировину. Ми передбачали, що нафта впаде нижче $ 42 за барель, в 2015 році, коли консенсус був на рівні $ 70 за барель, а самі ціни коливалися у $ 76 за барель.

Тоді прогноз про падіння цін до $ 42 за барель (і навіть неформально обговорюване - до $ 30 за барель) здавався агресивним майже всім, кому ми про нього розповідали. Зараз ми знову, третій рік поспіль, ставимо на падіння в наступному році", - пише Робертс.

Точку зору економіста Royal Bank of Scotland поділяють деякі інвестори, які купують опціони пут на нафту, що допускають виплати тільки при падінні ціни до $ 30, $ 25, $ 20 і навіть $ 15 за барель, пише Bloomberg з посиланням на дані New York Mercantile Exchange і the US Depository Trust & Clearing Corp.

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...