Щоб не з'їсти російську контрабандну: Як обирати червону ікру до новорічного столу, - поради експерта

Якість ікри у жерстяних банках та "на вагу" - однакова.

Червона ікра. Фото: diety.pp.uaНа передноворічний період припадає 40-45% продажів червоної ікри. І найбільш якісною є ікра в скляних банках. Про це розповів директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко, повідомляє URB.ua. Новину передають Патріоти України.

Саме в скляних банках можна побачити і оцінити кожну ікринку, тому виробники відбирають кращий продукт саме для такої упаковки. Але її недолік – висока ціна. Вартість німецької скляної банки складає 5 євро. Тому все частіше використовують пластикову прозору банку.

Сама економічна і найпоширеніша в Україні упаковка – жерстяна банка, але вона не дозволяє оцінити зовнішній вигляд продукту. Можна купити червону ікру на вагу. «Вона коштує відсотків на 20% дешевше, ніж в жерстяній банці, і при цьому має таку ж якість», – говорить Дорошенко.

За словами експерта, близько 70% ринку червоної ікри, що реалізується в нашій країні, припадає всього на кілька марок: ТМ «Шаланда» і «Камчадал», а також «Рыбкоппродукт» і «Червоне золото». При цьому, ікра під ТМ «Червоне золото» продається в торгових мережах на вагу.

«Решта 30% ринку припадає на контрабанду з Росії, неякісну ікру, продається нерідко на акції за ціною близько 50 грн. за баночку і штучну ікру. Штучна ікра виробляється з курячого білка і теж корисна, але є «червоною тільки за кольором», – зазначив Дорошенко.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...