"Шовковий шлях" неможливий без цього: Азербайджан готовий відбудувати українські дороги

Україна має домовленості з портовими операторами, які готові надавати свої пароми та використовувати спільну логістику через Чорне море і через Каспій, заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Ілюстрація: www.ukrnationalism.comАзербайджанські компанії готові брати участь у тендерах з будівництва українських доріг. Про це повідомляє Економічна Правда посилаючись на міністра інфраструктури України Володимира Омеляна, зазначають Патріоти України.

“Ми маємо чітке бажання Азербайджану досягти яскравого втілення Шовкового шляху. Ми маємо домовленості з портовими операторами, які готові надавати свої пароми та використовувати спільну логістику через Чорне море і через Каспій”, – зазначив міністр.

За його словами, зараз ключовим питанням є налагодження співпраці, формування конкурентної ціни і графіку руху потягів та паромів.

“З цією метою хочу звернутися в понеділок з метою створити організаційну раду, яка би включала МЕРТ, Мінінфраструктури, та інші причетні відомства щодо формування конкурентоздатної політики держави до транзитних грузів і справжнього перетворення країни у транзитну державу. Це зроблено Азербайджаном і ми можемо перенести цей досвід для України”, – додав Омелян.

Оце так: Польща купує вугілля у компаній російського олігарха, якого особисто нагородив Путін

понеділок, 29 квітень 2024, 14:50

Попри санкції Європейського союзу, російське вугілля досі потрапляє до Польщі - через Казахстан. Так, одна з найбільших компаній-імпортерів вугілля до Польщі 2022 року уклала угоду із зареєстрованим у Швейцарії суб’єктом господарювання AB Energo AG, пе...

Чи чекають на Україну відключення світла або блекаути через російські обстріли: Шмигаль зробив заяву

понеділок, 29 квітень 2024, 14:26

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль прокоментував, коли в Україні можуть статися масові відключення електроенергії через російські ракетні удари. Своєю думкою він поділився в ефірі телемарафону. "Це сенситивна інформація. Я би, звичайно, не хотів да...