Справи погані: У Росії немає грошей навіть на антикризовий план

Схоже, останнє витратили на війну в Україні та Сирії.

Ілюстрація: ЖЖМіністерство фінансів Росії відмовляється направити гроші на виконання більшої частини проекту антикризового плану, підготовленого Міністерством економічного розвитку. Про це у вівторок, 2 лютого, повідомляє РБК з посиланням на зауваження Мінфіну, спрямовані уряду, повідомляють Патріоти України.

За даними РБК, Мінфін категорично заперечує проти виділення коштів за 37 пунктами плану з 86. Загальна сума відхилених міністерством пунктів становить 210,2 мільярда рублів. Найдорожчий пункт, який не підтримав Мінфін, — додаткове фінансування сільського господарства на 23 мільярди рублів. Міністерство заявляє, що в 2016 році обсяг підтримки державою сільського господарства збільшили на 74,3 мільярда рублів, а загалом сільському господарству з бюджету виділили 237 мільярдів.

Також Мінфін відкинув фінансування науково-дослідних і дослідно-конструкторських робіт на суму 21 мільярд рублів, обґрунтувавши це можливістю для цієї галузі отримати підтримку через організації, які беруть участь у реалізації держоборонзамовлення. Мінфін відмовився видавати субсидії промисловості для компенсації частини витрат при сплаті кредитів на 12, 2 мільярда рублів. У міністерстві це пояснили тим, що ключова ставка банку Росії знизилася з 17% до 11%.

Міністерство фінансів також відхилило підтримку лікарського забезпечення громадян на 16 мільярдів рублів. РБК зазначає, що Мінфін не проаналізував весь план Мінекономрозвитку. Без коментарів найчастіше залишалися ті пункти, за якими не було представлено розрахунків витрат. 2 лютого уряд РФ розгляне антикризовий план.

Доходи суттєво зросли: Які зарплати отримували українські нардепи у 2023-му

середа, 8 травень 2024, 22:16

За другий рік повномасштабної війни Російської Федерації проти України зарплати більшості народних депутатів значно збільшилися. Середня зарплата нардепів у 2023 році зросла майже на 36% і становила приблизно 638 тисяч гривень. За інформацією YouContro...

Попит падає: Європейці відмовляються від споживання м'яса - дані дослідження

середа, 8 травень 2024, 18:54

Споживання м'яса поступово, але вірно падає у Європі. У 2023 році в країнах ЄС на душу населення припало в середньому 64,2 кг м'яса. Але між окремими державами-членами ЄС є великі відмінності. Про це пише ISN з посиланням на дані Agrarmarkt Information...