Справжнє падіння попереду: Названа собівартість видобутку нафти в Росії

В середньому $2 за барель - ціна видобутку російської нафти, запевняють у російському міністерстві. Однак за даними західних експертів, цей показник варіює від 30 до 40 доларів.

Названа собівартість видобутку нафти в Росії. Фото: sntat.ru.

Міністерство енергетики Росії оцінює собівартість видобутку нафти в РФ в $2 за барель, але цей показник вище на родовищах зі спадаючим видобутком. Про це повідомив заступник міністра енергетики РФ Кирило Молодцов, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"В середньому собівартість видобутку бареля російської нафти становить близько $2. Собівартість видобутку важко видобувних і шельфових запасів вище - $20. Показники також істотно відрізняються в залежності від циклу освоєння надр. При спадаючому видобутку собівартість вище, так як при тому ж рівні витрат добувається менше нафти", - сказав він.

Як раніше повідомлялося в ЗМІ, сланцеві компанії США відновили видобуток нафти на раніше заморожених свердловинах, що загрожує затовареному ринку новими поставками і ставить під сумнів стійке зростання цін.



Оце так: Польща купує вугілля у компаній російського олігарха, якого особисто нагородив Путін

понеділок, 29 квітень 2024, 14:50

Попри санкції Європейського союзу, російське вугілля досі потрапляє до Польщі - через Казахстан. Так, одна з найбільших компаній-імпортерів вугілля до Польщі 2022 року уклала угоду із зареєстрованим у Швейцарії суб’єктом господарювання AB Energo AG, пе...

Чи чекають на Україну відключення світла або блекаути через російські обстріли: Шмигаль зробив заяву

понеділок, 29 квітень 2024, 14:26

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль прокоментував, коли в Україні можуть статися масові відключення електроенергії через російські ракетні удари. Своєю думкою він поділився в ефірі телемарафону. "Це сенситивна інформація. Я би, звичайно, не хотів да...