Стокгольмський арбітраж: "Газпром" збільшив суму позовних претензій до "Нафтогазу"

Судовий розгляд справи триватиме ще щонайменше півроку.

Газпром. Фото: korupciya.comРосійський "Газпром" подав позов до Стокгольмського арбітражного суду на "Нафтогаз України", розмір вимог якого може сягнути $33,6 млрд.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна", передають Патріоти України.

Разом з тим, глава "Нафтогазу України" Андрій Коболєв заявив, що загальний обсяг взаємних претензій НАК "Нафтогаз України" і ПАТ "Газпром" у Стокгольмському арбітражі становить близько $50 мільярдів.

За даними ЗМІ, суд між "Газпромом" і НАК "Нафтогаз України", який триватиме ще приблизно півроку в Арбітражному інституті Торгової палати Стокгольма, російською стороною був пред'явлений рахунок за прямі поставки газу на окуповану територію Донбасу.

Нагадаємо, раніше Україна заявила, що більше не буде купувати газ у Росії. За словами представника "Нафтогазу", той факт, що ціна "Газпрому" залишається на вищому рівні, ніж у німецьких хабів, "буде достатнім аргументом у тому ж Стокгольмському арбітражі".

Ухилянти, яким заблокують рахунки, зможуть частково розпоряджатися своїми коштами: Про що йде мова

середа, 15 травень 2024, 14:42

Чоловікам, які ухиляються від оновлення своїх військово-облікових даних у ТЦК, блокуватимуть банківські рахунки. Однак, незважаючи на блокування рахунків, ухилянти усе ж зможуть робити внески за кредитами. Таку відповідь дали в службі техпідтримки укра...

Такого не було з початку війни! В Україні ціна на популярний овоч сягнула дна

середа, 15 травень 2024, 10:30

Ціни на огірки для весняного сезону сягнули найнижчої позначки за увесь час повномасштабної війни – гуртові ціни тримаються на рівні 35-40 грн/кг. Це пояснюється сприятливими погодними умовами, що склалися весною 2024 року, а також зниженням ажіотажу н...