Суд скасував списання $3 млн дивідендів з "Газтранзиту" у справі щодо штрафу "Газпрому" в Україні

Суд вирішив, що задоволення заяви про звернення стягнення на дивіденди від чистого прибутку ПрАТ "Газтранзит" порушує права його акціонерів, бо зазначені кошти на момент стягнення належать "Газтранзиту", а не ПАТ "Газпром".

Ілюстрація:РБК-Украина

Апеляційний господарський суд Києва скасував рішення про стягнення 79,88 млн грн (близько $ 3,09 млн) дивідендів, що підлягають сплаті "Газпрому" від українського "Газтранзиту" в рахунок погашення штрафу і пені, накладених Антимонопольним комітетом України (АМКУ). Відповідне рішення суду від 17 липня оприлюднено в Єдиному держреєстрі, передають Патріоти України з посиланням на Апостроф.

"З огляду на те, що термін виплати дивідендів на момент винесення оскаржуваної постанови (рішення Господарського суду Києва від 6 червня про стягнення - ред) не настав, колегія суддів прийшла до висновку, що задоволення заяви про звернення стягнення на дивіденди від чистого прибутку ПрАТ "Газтранзит" порушує права акціонерів "Газтранзиту", оскільки зазначені кошти на момент стягнення належать "Газтранзиту", але не ПАТ "Газпром", - зазначено у висновках апеляційного суду.

Як повідомлялося раніше, в січні 2016 року АМКУ оштрафував "Газпром" на майже 86 млрд грн (близько $3,25 млрд за поточним курсом) за зловживання монопольним становищем на ринку транзиту газу по магістральних трубопроводах України. Російський монополіст оскаржив штраф, проте українські суди відмовилися прийняти його сторону. Тим часом стягнення з "Газпрому" за рахунок пені за його несплату зросла вдвічі - до 172 млрд грн.

В кінці травня виконавча служба України на вимогу АМКУ наклала арешт на належні російському "Газпрому" акції спільного підприємства АТ "Газтранзит". В середині червня Господарський суд Києва дозволив виконавчій службі списати 79,88 млн грн дивідендів, що підлягають сплаті "Газпрому" від українського "Газтранзиту".

Хотів зняти 250 євро, але щось пішло не так: Український держбанк знімає з клієнтів плату за подвійну конвертацію при знятті готівки

середа, 24 квітень 2024, 21:52

Державний Sense bank став об'єктом критики через неправомірну конвертацію коштів при знятті готівки за кордоном через банкомат. Банк пояснив процес проведення операцій в іншій валюті та запропонував клієнтові розглянути можливість користування валютним...

Таємна "допомога"? Компанії з Індії та Китаю постачали росіянам отруйне м'ясо

середа, 24 квітень 2024, 17:59

У м'ясі буйволів з Індії, яке в Росії часто видають за яловичину і продають по всій країні, Россільгоспнагляд виявив бактерії групи кишкової палички, а в курячих грудках з Китаю, що поставляються на російський ринок, знайшли сальмонеллу. Про це пише ...