"Свято наближається?": Україна підпише меморандум з МВФ для отримання $1 млрд упродовж кількох днів

Валерія Гонтарева повідомила, що транш може прийти після того, як рада МВФ затвердить його наприкінці лютого або на початку березня.

Валерія Гонтарева. Фото: iPress.ua.

Україна підпише меморандум з Міжнародним валютним фондом для отримання наступного траншу кредиту Фонду в розмірі 1 млрд дол. упродовж кількох днів, заявила голова Національного банку України Валерія Гонтарева в інтерв'ю Bloomberg. Новину передають Патріоти України.

За інформацією агентства, Гонтарева повідомила, що транш може прийти після того, як рада МВФ затвердить його наприкінці лютого або на початку березня. Як повідомляв УНІАН, Україна відновила співпрацю з МВФ за чотирирічною програмою розширеного фінансування (EFF) обсягом 17,5 млрд дол. у вересні 2016 року - після більш як річної перерви. За цією програмою наша країна отримала три кредитні транші загальним обсягом 7,62 млрд дол.

У даний момент Україна проходить Третій перегляд програми, результатом якого повинно стати надання нашій країні четвертого кредитного траншу в розмірі 1 мільярда доларів, а також формування подальшої дорожньої карти співробітництва та переліку необхідних реформ на найближчий рік. Підтримка України з боку міжнародних фінансових організацій, зокрема МВФ, а також урядів країн "Великої сімки" залишається важливим елементом забезпечення економічної стабільності та ефективності реформ в країні.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...