"Тиха газонафтова війна": У Києві суд повторно заарештував свердловини екс-міністра екології Злочевського

До Ради директорів його компанії входили екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський та син віце-президента США Джозеф Байден

Квасьневский, Фішер та Байден приймали участь у форму Злочевського у Монако. Фото: "ТСН"

Печерський районний суд Києва 2 вересня повторно наклав арешт на 20 свердловин компанії "Еско-Північ" і 12 свердловин компанії "Перша газонафтова компанія", які входять до складу групи Burisma екс-міністра екології й природних ресурсів Миколу Злочевського. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "Українські Новини".

Відповідні ухвали суду від 2 вересня оприлюднені в Єдиному державному реєстрі судових рішень. Арешти були накладені за клопотанням начальника управління з розслідування кримінальних проваджень у сфері економіки Генеральної прокуратури Дмитра Суса.

Генпрокуратура стверджує, що посадові особи компаній групи Burisma протягом 2013-2014 років ухилялися від сплати податків на загальну суму 180 млн гривень. Зокрема, у ТОВ "Еско-Північ" були арештовані 2 свердловини на Деркачівсько-Войтенівській площі, 5 свердловин - на Карайкозівському родовищі, 12 - на Ракитнянському родовищі й 1 - на Роганській площі (усі - Харківська область).

У ТОВ "Перша газонафтова компанія" арештовані 12 свердловин на Пролетарському родовищі в Дніпропетровській області. Крім того, суд заарештував 1 свердловину компанії "Системойлінженеринг" (належить кіпрській "Diloretio Holdings Ltd) на Водянівській площі в Харківській області. Всі вищезгадані свердловини були арештовані судом 1 липня поточного року, але згодом ці рішення були оскаржені й арешти були зняті.

Burisma Holdings була заснована у 2002 році, у її склад входять 4 операційні компанії, що займаються розробкою родовищ і видобутком вуглеводнів, - енергосервісна компанія "Еско-Північ", "Парі", "Перша українська газонафтова компанія" і "Алдеа".

У 2014 році компанія запросила до Ради незалежних директорів: екс-президента Польщі Олександра Кваснєвського; сина віце-президента США Джозефа Байдена, адвоката національної юридичної фірми Boies, Schiller & Flexner LLP (Нью-Йорк, США) Р. Хантера Байдена; співзасновника й керуючого директора Rosemont Capital (Нью-Йорк, США) Девона Арчера та інвестиційного банкіра Алана Аптера. Партнером Злочевського був також князь Монако Альбер ІІ.

Burisma Holdings володіє 20 ліцензіями на видобуток вуглеводнів в Україні. Компанією володіє колишній міністр Микола Злочевський. Burisma розраховує у 2016 році збільшити видобуток природного газу на 50%, або на 600 млн куб. м до 1,8 млрд куб. м порівняно з даними про видобуток за 2015 рік.

Долар по 50 грн? У Мінекономіки пояснили, чого чекати від курсу найближчим часом

понеділок, 29 квітень 2024, 9:58

У Міністерстві економіки очікують, що у 2027 році обмінний курс долара в Україні може сягнути 49,6 грн. Таким чином, у міністерстві прогнозують значну девальвацію гривні протягом найближчих років - наприклад, прогнозний курс, "записаний" урядом у бюдже...

Що буде із субсидією, якщо дружина з дітьми за кордоном, а чоловік залишився в Україні

понеділок, 29 квітень 2024, 9:55

Нерідко українські сім'ї стикаються з питанням: що буде із субсидією, якщо дружина і дитина за кордоном, а чоловік залишився, передають Патріоти України. У Пенсійному фонді пояснили, що до складу домогосподарства включаються всі особи, які зареєстров...