​Від окупанта, з "любов'ю": Путін підписав закон про курортний збір у анексованому Криму

Окупований курортний півострів і без того третій рік поспіль відчуває, що таке невпинно, з кожним сезоном, занурюватися все глибше у «дупу» «руского міра». Тепер його шанси на «світле майбутнє» стають ще більш марними.

Президент РФ Володимир Путін підписав закон, згідно з яким таки вводиться плата за користування курортною інфраструктурою у трьох найбільш популярних серед росіян регіонах РФ та в анексованому Криму, повідомляють Патріоти України. Дія закону поширюється на Алтайський, Краснодарський і Ставропольський край.

Згідно з документом, у зазначених регіонах до 31 грудня 2022 року проводиться "експеримент з розвитку курортної інфраструктури". Платниками збору є фізособи, які досягли повнолітнього віку, що проживають в об'єктах розміщення понад 24 години.

Стягнення курортного збору почнеться не раніше 1 травня 2018 року, його розмір не може перевищувати 100 рублів, у 2018 році він не може перевищувати 50 рублів.

Сума курортного збору, що підлягає сплаті, визначається як вартість кількості днів фактичного проживання платника курортного збору в об'єкті розміщення, за винятком дня заїзду, і відповідного розміру курортного збору. Сума збору не включається у вартість проживання.

Розмір збору може бути диференційований, в тому числі знижений до 0 - в залежності від сезонності, часу перебування платника в об'єкті розміщення, значення курорту, місцезнаходження територій муніципальних утворень, що входять до складу територію експерименту.

"Конкретні ставки збору будуть встановлюватися законом відповідного суб'єкта РФ", - зазначено у документі.

У ще одній країні ЄС планують скоротити виплати українцям

четвер, 2 травень 2024, 16:47

В уряді Ірландії обговорюють подальше скорочення виплат українським біженцям. Із березня зменшену допомогу отримують новоприбулі втікачі від війни, передають Патріоти України. Останніми тижнями чиновники додатково розглядали рівень фінансової підтримки...

Вартість газу для побутових споживачів в Україні: Озвучено тарифи на наступні 12 місяців

четвер, 2 травень 2024, 9:59

Усі 12 постачальників, що наразі присутні на ринку, оприлюднили свої річні тарифи на газ для побутових споживачів. Йдеться про ціни на природній газ, що будуть діяти до квітня 2025 року, передають Патріоти України. Зазначається, що як і два попередні с...