Включив "погрожувалку": Терорист Захарченко пояснив, як буде "віджимати" у Донецьку підприємства у власників

Підприємства, що не працюють на території окупованого міста, ватажок бойовиків поділив на три категорії.

Терорист Захарченко. Фото:24tv.ua

Ватажок "ДНР" Олександр Захарченко пояснив, як буде "віджимати" у власників підприємства, що знаходяться на території окупованого Донецька і ті, що тимчасово не працюють. Про це повідомляє Depo.Донбас з посиланням на сепаратистські ЗМІ, зазначають Патріоти України.

За словами Захарченка, є три категорії непрацюючих підприємств. "Підприємства, які зупинилися, оскільки власники категорично не підтримують "республіку" і поїхали ... Є підприємства, які не працюють через неможливість реалізації тієї продукції, яку випускають ... Є ті, які частково або повністю зруйновані", - розповів він.

Ватажок "ДНР" також повідомив, що по першій категорії підприємств вже підготований список і переданий в так зване "міністерство економічного розвитку". "По кожному підприємству будемо з'ясовувати, де власник і чому воно не працює. Кожному буде розіслано лист, що протягом 3 місяців, якщо ви не запускаєте своє підприємство, ми маємо право ввести зовнішнє управління", - сказав він.

Щодо другої категорії підприємств "мінекономіки веде пошук ринку збуту продукції". "Ті підприємства, які частково або повністю зруйновані - власникам буде запропоновано, що держава буде допомагати відновлювати підприємства і заводи, але якась частина майнових прав може переходити державі", - резюмував Захарченко.

Україна відмовиться від готівки? Стало відомо, чи переводитимуть усі розрахунки в безготівку

четвер, 9 травень 2024, 6:56

Найближчим часом Україна не відмовлятиметься повністю від готівки - навіть попри те, що частка карткового розрахунку постійно зростатиме. Серед причин - відсутність необхідних умов цього. Зокрема, повного покриття країни інтернетом 4G. Про це OBOZ.UA р...

Українські магазини завалили сиром із Європи - місцеві виробники на межі

четвер, 9 травень 2024, 6:30

Україна продовжує нарощувати закупівлю закордонних сирів. Вже третина цього продукту на полицях українських магазинів - імпорт. Така ситуація б'є по українських виробниках, які не можуть конкурувати з європейцями через високу вартість виробництва. Якщо...