​"Вкрав" сенсацію у Кличка: "Права рука" мера Києва розповів про проривне рішення з метром на Виноградар

Народний обранець стверджує, що жителям житлового масиву, що протягом найближчі роки обіцяє перетворитись одним з найбільших у Києві, не доведеться чекати на три роки до відкриття довго обіцяної підземки.

У 2018 році столична влада запланувала відкрити одну станцію метро на Виноградарі і продовжити будувати міст на Троєщину. Про це на прес-конференції заявив голова комісії Київської міської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку, голова фракції «Солідарність» Андрій Странніков, повідомляють Патріоти України з посиланням на АСН.

«Вперше за багато років місто планує 2,5 млрд грн на продовження лінії метрополітену в напрямку Виноградаря», - зазначив голова бюджетної комісії. За словами посадовця, вже в наступному році влада міста планує відкрити одну станцію на масиві Виноградар.

Странніков також підтвердив, що ще 1 млрд гривень в бюджеті столиці буде виділено на продовження будівництва Подільсько-Воскресенського мостового переходу в напрямок Троєщини.

Про те, що відповідні цільові витрати передбачені для столиці держбюджетом України та заведені в проект бюджету міста на 2018 рік відомо вже з першої половини грудня. Сюрпризом стало рішення сконцентрувати надані на виноградівську гілку кошти для відкриття першої станції першої черги метро на Виноградар протягом наступних 12 місяців, а не розтягувати будівництво двох станцій на 2-3 роки, як повідомлялось початково.

Залишається питанням, чи йдеться про найближчу до «Сирецької» з намічених двох станцій «Мостицьку» або зразу про «Проспект Правди». Теоретично останній варіант можливий, оскільки 2,5 млрд, це трохи більше половини загального кошторису першої черги «Сирецька» - «Проспект Правди», а левова частка витрат передбачена на прокладання першої ділянки до «Мостицької» та облаштування станції. Законсервувавши відкриття «Мостицької», на кшталт «Львівської Брами», можливо зекономити час та гроші на спорудження гілки до «Проспекту Правди» - безпосередньо до житлового масиву.

Нагадаємо, бюджет столиці в 2018 році складе 49,05 млрд грн. Це на 33% більше, ніж в поточному році. Столичні депутати планують затвердити головний фінансовий документ міста 21 грудня.

Україна внаслідок війни з РФ втратила чверть економіки: Держстат розкрив підрахунки щодо ВВП

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:30

Українська економіка за підсумками 2023 року збільшилась на 5,3% (зростання реального внутрішнього валового продукту, ВВП). При цьому показники все одно далекі від тих, що були на початок повномасштабного вторгнення РФ. Реальний ВВП становить лише 75% ...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...