"Все пропало!": Грошовий дощ "Роснефти" пересох на 97%

Топ-менедежри "Роснефти" навіть прийняли рішення скоротити власні зарплати.

"Роснефть". Фото: "Вісті.Економіка"

Фінансові показники "Роснефти" погіршилися на тлі зниження цін на нафту, повідомила компанія в звітах за третій квартал по МСФЗ і РСБУ. Про це інформують Патріоти України.

Чистий прибуток за січень-вересень знизилася в 2,3 рази - до 129 млрд рублів. Виручка скоротилася на 11,5%. Вільний грошовий потік - різниця між надходженнями на рахунки і відтоком - звалився в третьому кварталі на 97%, до 12 млрд рублів.

Короткостроковий борг "Роснефти" зріс на 12% і досяг 947 мільярдів рублів, при цьому коштами покрито лише 90% цієї суми. Загальний борг практично не змінився і склав 2,927 трлн рублів або 26,1 млрд доларів.

На тлі мізерних надходжень і загрози скотитися до негативних грошових потоків топ-менедежри "Роснефти" прийняли рішення скоротити власні зарплати. Замість 3,4 мільярда рублів в минулому році за 9 місяців поточного 10 членів правління отримали 2,454 мільярда рублів. З цієї суми 1,2 мільярда рублів довелося на премії.

До кінця року "Роснефти" потрібно погасити 3,8 млрд доларів за зовнішніми позиками, а в наступному році - ще 12,9 млрд доларів. Здатність компанії розплатитися буде повністю залежати від того, як пройде операція по приватизації держпакету, відзначають аналітики "Сбербанк CIB": якщо "Роснефти" доведеться викупити власні акції у держави, а перепродати їх реальним інвесторам не вийде, то грошей на виплати зовнішнього боргу не залишиться.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...