"Все пропало!": Іноземці оголосили бойкот російським акціям

"Тітанік" в пошуках дна, заспокійливі заяви кремлівської пропаганди можуть впливати хіба що на "внутрішнього споживача", але не на "акул світового бізнесу".
Рублю доведеться несолодко. Ілюстрація: соцмережі.

Зарубіжні інвестори продовжують виводити гроші з фондового ринку Російської Федерації. Цьому послужили декілька вагомих факторів: посилені санкції Заходу, стагнація економіки і невиразна динаміка цін на нафту. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на «Обозреватель».

З початку року індекс ММВБ (Московської міжбанківської валютної біржі) просів на 18%, а компанії, які входять до нього сумарно подешевшали більш ніж на 1,1 трильйона рублів, тому нерезиденти не поспішають купувати акції, які впали в ціні.

Найбільший в США біржовий фонд, що спеціалізується на вкладах в Росію, - VanEck Vectors Russia ETF - фіксує безперервний відтік клієнтських грошей, починаючи з червня. За цей час фонд був змушений продати на Московській Біржі акцій на 396,4 мільйонів доларів, щоб повернути інвесторам їх кошти. У червні фонд втратив 203,3 млн, в липні - 121,6 млн, з початку серпня - ще 71,4 млн. В результаті фонд, портфель якого практично копіює індекс РТС, повністю нівелював вклади в Росію, зроблені в кінці минулого року на хвилі ейфорії від перемоги Дональда Трампа і очікувань, що антиросійські санкції будуть пом'якшені.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...