Вже у липні: "Київводоканал" погрожує припинити централізоване водопостачання

Якщо завод "Дніпроазот" терміново не відновить свою роботу, то вже на початку наступного тижня подача води в централізовану водопровідну мережу в деяких регіонах та містах України може бути значно обмежена

"Київводоканал" попередив про потенційні проблеми. Фото: Укрінформ.

У "Київводоканалі" попереджають, що через припинення поставок та зупинку виробництва рідкого хлору на "Дніпроазоті" можуть бути проблеми із подальшим знезараженням питної води. Про це повідомляється на сайті "Київводоканалу", передають Патріоти України.

"В середині червня "Дніпроазот", що є виробником рідкого хлору, який використовують водоканали для знезараження питної води, попередив, що він припиняє поставки та зупиняє виробництво рідкого хлору. У зв’язку з цим, на підприємствах галузі водопровідно-каналізаційного господарства України виникла складна ситуація з подальшим знезараженням питної води", - йдеться у повідомленні.

За інформацією підприємства, на деяких підприємствах галузі залишків хлору залишилося від тижня до 20 діб. Асоціація "Укрводоканалекологія" терміново повідомила Уряд та РНБО про ситуацію і попросила втрутитися та вирішити питання з поставкою хлору.

23 червня 2018 року проведено виїзне засідання в Дніпровській ОДА, де були начебто досягнені домовленості з керівництвом Дніпроазоту по відновленню виробництва хлору. Але, на жаль, і досі Дніпроазот не відновив свою роботу. Залишки хлору, які були на момент його зупинки, повністю реалізовані, розповіли у "Київводоканалі".

5 липня про цю ситуацію повідомили на засіданні міжфракційного об’єднання народних депутатів "Питна вода". "В Україні є компанія, яка намагається організувати великі поставки хлору в контейнерах автомобільним транспортом, але оформлення дозвільних документів та інших процедур займає більше року. Більш того, таких спеціалізованих контейнерів недостатньо", - зазначають у "Київводоканалі".

У компанії додають, що поставки хлору в цистернах з Європи (з Румунії) дуже проблематичні. "Європейські цистерни не можуть змінювати колісну базу, а також повинні бути сертифіковані на території Україні. В цистернах хлор отримують Київ, Харків, Кривий Ріг, Маріуполь та інші міста. Отже, іншої альтернативи на сьогодні, ніж вирішення питання по терміновому запуску виробництва, немає", - пояснюють у "Київводоканалі".

"Якщо завод терміново не відновить свою роботу, то вже на початку наступного тижня подача води в централізовану водопровідну мережу в деяких регіонах та містах України може бути значно обмежена, а в деяких містах і повністю припинена", - зауважують на підприємстві.

Дуров заявив, що Telegram заблокує деякі канали виключно для користувачів з України

середа, 24 квітень 2024, 23:02

Telegram отримав від Apple повідомлення з вимогою заблокувати певні канали для користувачів з України. Команда месенджера погодилася їх виконати, передають Патріоти України. Засновник Telegram Павло Дуров нагадав, що пропонував обмежити російські та ук...

Хотів зняти 250 євро, але щось пішло не так: Український держбанк знімає з клієнтів плату за подвійну конвертацію при знятті готівки

середа, 24 квітень 2024, 21:52

Державний Sense bank став об'єктом критики через неправомірну конвертацію коштів при знятті готівки за кордоном через банкомат. Банк пояснив процес проведення операцій в іншій валюті та запропонував клієнтові розглянути можливість користування валютним...