Запаси резервних фондів економіки РФ можуть бути витрачені до кінця 2016 року, - The Times

Росія швидко спалює свої національні резерви на тлі економічної кризи, санкцій Заходу і обвалу нафти.

Гроші у Резервному фонді РФ просто тануть. Ілюстрація: Обозреватель.

Аналітики Вищої школи економіки в Москві припускають, що запаси резервних фондів економіки Росії можуть бути повністю витрачені до кінця 2016 року, якщо світова ціна на нафту не почне рости. Про це пише The Times, передають Патріоти України.

Росія швидко спалює свої національні резерви на тлі економічної кризи, санкцій Заходу і обвалу нафти, а всі поліпшення стандартів життя, якими відзначилися перші роки правління Володимира Путіна, тепер повністю знищені, йдеться в матеріалі. Резервні фонди, покликані покрити дефіцит національного бюджету, спорожніли на дві третини за останні два роки. Згідно з даними міністерства фінансів Росії, запаси впали з 89,5 мільярдів доларів до 30,7 млрд. При цьому, в російському Мінфіні припускають, що гроші закінчаться в наступному році.

Економічні проблеми стають реальною причиною для занепокоєння Путіна, чия популярність спирається на стабілізацію економіки під час його перших двох термінів на посаді президента. У Мінфіні стверджують, що 18,4% російських резервів були витрачені в минулому місяці на "латання дірок" в національному бюджеті. Також національні заощадження використовувати для пом'якшення інфляції перед виборами. Чиновники закликають скоротити державні витрати, але Кремль не піде на такі дії перед виборами в Держдуму, які пройдуть 18 вересня, а також до президентських виборів 2018 року, на яких Путін боротиметься за четвертий термін на посаді, відзначають журналісти.

Москва також витратила сотні мільйонів доларів на війну в Сирії, але ці гроші були взяті прямо з військового бюджету, розмір якого становить понад 60 мільярдів доларів. Окремо від резервних коштів Національний фонд добробуту сьогодні має в запасі 46,8 мільярдів доларів. Росія може використовувати їх в разі гострої необхідності, але аналітики вважають, що уряд не налаштований спалювати кошти, мета яких - забезпечення соціальних виплат.

Саме тому Кремль намагається домогтися хоч невеликого ослаблення санкцій проти російського фінансового сектора. Це дозволило б великим державним компаніями, таким як "Роснефть", повернутися на міжнародні кредитні ринки і зменшити вартість заборгованості для держави.

"ПриватБанк" блокує картки: Названо причину, через яку обмежать рахунок будь-кого

субота, 4 травень 2024, 10:28

Клієнтка ПриватБанку поскаржилась на блокування свого рахунку в банку. За її словами, блокування відбувалось після того, як людина, яка робила їй переказ, поскаржилась на шахрайські дії, передають Патріоти України. Про це клієнтка банку написала в спе...

Найгірший результат в історії Росії: Путін знову збрехав росіянам - "Газпром" показав величезні збитки

субота, 4 травень 2024, 7:50

Російський газовий гігант "Газпром" показав чистий збиток у 629 млрд рублів (6,8 млрд доларів) за підсумками 2023 року. Це не лише перший збиток компанії з післядефолтного 1999 року, а й найгірший її результат в історії. За півроку до цього ватажок Кр...