Афера на 21 мільйон: На Дніпровщині СБУ викрила схему наживи на будівництві житла для військових (фото)

Нечесні ділки замість будівництва нового будинку викупили старий недобуд, в якому і виділили квартири військовослужбовцям.

Фото:прес-служба СБУ

Правоохоронці викрили злочинний механізм розтрати бюджетних грошей в розмірі понад 21 млн гривень, які Міністерство оборони виділило для будівництва житла військовослужбовцям та учасникам антитерористичної операції в місті Кам'янське на Дніпропетровщині. Про це повідомляє прес-служба СБУ, зазначають Патріоти України.

Так, дві комерційні структури в 2015 році виграли тендер на будівництво житла для військових, на що отримали з бюджету необхідну суму. Співробітники Служби безпеки України спільно з військовою прокуратурою з'ясували, що ділки замість будівництва нового будинку викупили старий недобуд, в якому і виділили квартири військовослужбовцям. Експертиза встановила, що житло не відповідає державним будівельним нормам, а реальна вартість квартир в кілька разів нижча.

У прес-службі відзначили, що під час обшуків в офісах, автомобілях і за місцем проживання фігурантів справи правоохоронці вилучили 10 тис. доларів США та документацію, яка доводить здійснення угоди з бюджетними коштами.

"Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до розтрати державних коштів. Розмір нанесених бюджету збитків встановлюється", - заявили в СБУ.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...