"Агітував за "Новоросію": СБУ не пустила на територію України священика з Москви

Матеріали церковних "кореспондентів" священик використовував для посилення агітації на підтримку "Новоросії" і антиукраїнської пропаганди в храмі.

Священики можуть бути небезпечними. Фото: ЖЖ.

Служба безпеки України заборонила в'їзд на територію країни на п'ять років громадянину Росії, настоятелю одного з московських храмів, який організував у своєму приході "пункт збору допомоги для ополченців Новоросії". Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу відомства.

За інформацією СБУ, священик залучив віруючих до збору коштів та речей під виглядом гуманітарної допомоги. Члени релігійної громади в'їжджали на тимчасово окуповані території Донбасу через неконтрольовані українською владою ділянки кордону.

"Батюшка вимагав від своїх посланців фабрикувати фотозвіт про "братовбивчу війну", розв'язану владою проти "русского мира". Матеріали церковних "кореспондентів" він використовував для посилення агітації на підтримку "Новоросії" і антиукраїнської пропаганди в храмі", - йдеться в повідомленні. За матеріалами управління СБУ в Житомирській області прийнято рішення про заборону йому в'їзду на територію України. Відповідні документи передані Державній прикордонній службі для внесення в базу даних.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...