"Аналогів немає у світі": Львівські інженери розробили незвичайний БПЛА для армії (відео)

Безпілотник отримує живлення по тонкому кабелю і може залишатися в повітрі фактично необмежену кількість часу.

Дітище львівських інженерів. Фото: скріншот з відео.

Група львівських інженерів розробила безпілотник під назвою "Башта" ("Вежa" укр.), який отримує живлення по тонкому кабелю і може залишатися в повітрі фактично необмежену кількість часу. За словами молодих волонтерів-розробників, їх дітищу майже немає аналогів в світі. Якщо такий квaдрокоптер обладнати відеокамерами і телевізорами, військові в зоні AТО зможуть використовувати його для спостереження за місцевістю або для передачі радіосигналу, передають Патріоти України.

"У нас була зустріч з людьми з фронту, говорили, що у них там ходять диверсійно-розвідувальні групи, і їм було б зручно мати огляд зверху на пересіченій місцевості, де є удома, дерева, щоб бачити, чи личить до них якась військова група. Ставити вежу, зрозуміло, в тих умовах не дуже реально, і зручніше, якщо просто підвісити її і вона висітиме. Тобто, щоб її можна було швидко розвернути. І час роботи також дуже важливий. Можна запустити коптер на акумуляторах, але він протримається в повітрі до 40 хвилин", - сказав один з винахідників Святослав Скaльський.

Інженери-волонтери сподіваються, що знайдуться партнери, які допоможуть налагодити виробництво і обладнати коптер додатковою технікою, а також зацікавлені офіційні особи, які підтримають впровадження цієї розробки в українській армії.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...