"Антикварная вещь": Російський журналіст розповів, скільки протримається "Адмірал Кузнєцов" у разі справжнього бою

Сергій Пархоменко спростував версію, що авіаносець буде прикривати російську авіабазу в Тартусі або якось "розширить можливості" російської авіації у Сирії.

"Адмірал Кузнєцов". Фото: Русский Дом.

Відправлений у Сирію Північний флот Росії не зможе допомогти російській угрупованню і не витримає атаки сучасними засобами ураження, заявив російський журналіст і політичний оглядач Сергій Пархоменко в ефірі "Ехо Москви". Новину передають Патріоти України.

Він повідомив, що англійські газети закликали помилуватися на "антикварну річ", яка пропливла Ла-Маншем, маючи на увазі російський авіаносець "Адмірал Кузнєцов". "Адмирал Кузнецов", вот эта прекрасная гроза морей и океанов, был построен в 1983 году. Это очень старинная, антикварная вещь, она является единственным действующим авианосцем российского флота. Она время от времени плавает, это факт. Она уже, например, по этому маршруту плывет четвертый раз. Тут как-то знатоки, которые помнят, говорили, что видали ее в этих водах в 95-96-м году, то есть еще, можно сказать, при царе Горохе. В 2007-2008-м, 2011-2012-м, в 2014-м и вот теперь в пятый раз она плывет снова", – розповів журналіст.

Пархоменко зазначив, що російські військові натякають, що авіаносець пливе, щоб посилити угруповання біля сирійських берегів і взяти участь у військових діях. "Но вот специалисты – я тут тоже почитал всякие выкладки – говорят, что в условиях современного боя, в условиях современных средств уничтожения такого рода плавсредств время жизни вот этой флотилии во главе с "Адмиралом Кузнецовым" составляет 50 минут от момента начала атаки. Эта штука совершенно не предназначена для защиты от современных средств уничтожения такого рода объектов", – підкреслив він.

Журналіст додав, що російські "аналітики" міркують про те, що авіаносець встане поблизу сирійських берегів, щоб "істотно розширити можливості російської авіації", яка зможе використовувати його як додатковий аеродром. "Ни один самолет, который находится сейчас на авиабазе в Латакии, которая является основной как бы точкой базирования российских сил в этом регионе, ни один самолет не способен сесть на этого "Адмирала Кузнецова". Он просто такие вещи современные не принимает, его палуба для этого не предназначена. Поэтому никаким образом воздействовать на это он не может", – запевнив він.

Журналіст також спростував версію, що авіаносець буде прикривати російську авіабазу в Тартусі. "Сегодня авиабаза в Тартусе состоит из двух таких больших сараев, в которых находятся ремонтные цеха, и одного, по-моему, пирса, к которому может пристать какой-нибудь небольшой грузовой пароход. Что там защищать и каким способом это можно усиливать, не очень понятно. Короче говоря, это для такой красоты. Чтобы поговорили", – резюмував він.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...