Багато готівки в конвертах та пияцтво: Суддя, який сприяв Насірову, допоміг аферистам відібрати у киянина квартиру

Слів, квитанції та чужої фотографії виявилось достатньо, щоб суддя визнав заповіт недійсним. Те, що Олександр Кучерявенко і без заповіту був єдиним родичем і мав право на квартиру тітки, суддю не зацікавило.

Олександру Кучерявенку допомогли повернути квартиру. Але багатьом не пощастило... Фото: скріншот з відео.

В Україні є тисячі випадків, коли в законних власників відбирають житло. Проте лише одиницям удається його повернути та побороти систему квартирної мафії, до якої входять і правоохоронці, і судді, і нотаріуси. Олександр Кучерявенко отримав квартиру за заповітом, а потім через підставні суди та фейкові рішення житло в нього забрали. Тож він опинився на вулиці на довгі чотири роки. Олександр не здався і не спився, а постійно боровся за свої права. І таки через суд повернув своє житло. Про це йдеться в сюжеті програми ТСН, передають Патріоти України.

Чотири роки тому до нього прийшли озброєні міліціонери, сказали йти у відділок. Паспорт, мовляв, можна з собою не брати. Більше він у ту квартиру не потрапив. Усі документи втратив. Нові "господарі" поставили броньовані двері, заґратували вікна. Квартиру Олександр отримав за заповітом від старенької тітки. Він і не здогадувався, що за кілька місяців до афери з виселенням цей заповіт оскаржила в суді така собі Алевтина Бутко.

"Бутко стверджувала, що вона протягом п'яти років проживала однією сім'єю з тіткою Олександра Васильовича. Хоча ні Олександр Васильович її ніколи не бачив, ні сусіди її ніколи не бачили. Вона фактично з'явилась нізвідки. Доказів про те, що вона проживала разом з тіткою, в неї не було", - говорить адвокат Ганна Ющенко.

Як докази Алевтина Бутко надала суду квитанцію на купівлю мікрохвильової пічки і кілька фотографій. Хто ці жінки на фото, не відомо. Відомо лише те, що Олександрової тітки на фото немає. Але слів, квитанції та чужої фотографії виявилось достатньо, щоб суддя визнав заповіт недійсним. Те, що Олександр Кучерявенко і без заповіту був єдиним родичем і мав право на квартиру тітки, суддю не зацікавило. Його навіть не запросили до суду.

Олександр заходить у всі державні установи, які бачить перед собою. І просить допомоги. Знаходить Гельсинську спілку, де юристи безкоштовно допомагають таким, як він. Вже чотири роки він ночує в притулку для бомжів, а майже всі дні проводить у спілці та в судах.

Позбавити житла Олександра вирішив суддя Солом'янського суду Олександр Бобровник. Апеляційний суд скасував його перше рішення, винесене без відповідача виключно на підставі розповіді та кількох фотографій. Та аферистів це не зупинило.

"Вони пішли з тим же до Бобровника. Отже в них був куплений на гачку один суддя Бобровник. І вони пішли тим шляхом, який точно буде на їхню користь. Це абсолютний нонсенс для нашої судової системи", - нарікає адвокат Ганна Ющенко.

Коли представники громадянки Бутко ще раз звернулися до Солом'янського суду і знову подали такий самий позов про визнання заповіту недійсним, електронна система розподілила справу знову на суддю Бобровника. І тут суддя за усіма правилами судочинства мав взяти самовідвід, адже він розглядав цей позов раніше. Але він прийняв справу до розгляду і знову виголосив таке саме рішення – позбавити пенсіонера законної квартири.

Відомо про два рішення судді Бобровника за двома позовами стосовно тих же учасників. Адвокати потерпілого кажуть, те, що зробив суддя - справжній кримінальний злочин. Стаття 375 – винесення завідомо неправосудного рішення. А це – від 5 до 8 років позбавлення волі.

Суддя Бобровник "засвітився" ще в одній, але вже гучній справі. Він затягував винесення запобіжного заходу голові Державної фіскальної служби Роману Насірову і в результаті зменшив заставу від 2 мільярдів гривень до 100 мільйонів, тобто в 20 разів.

Активісти Автомайдану днями оприлюднили ще нещодавно секретні документи. Це - розшифровки таємних відеозаписів, які проводила прокуратура міста Києва в кабінеті судді Бобровника. В паперах розписано похвилинно, коли суддя Бобровник на робочому місці рахує гроші в конвертах, а коли п'є на радощах.

Учасники Автомайдану стверджують, що кримінальну справу, в ході якої правоохоронці стежили за суддею, закрили. Юристи кажуть, нерідко саме так судді потрапляють на гачок. "Правоохоронні органи, коли отримують компромат на суддів, так само утримують тих суддів і користуються компроматом, щоб мати відповідні рішення. Якщо їм це потрібно", - пояснює адвокат Тетяна Козаченко.

У підсумку, після розголосу, суддя Бобровник таки закрив провадження щодо квартири. І вона знову повернулася у власність Олександру Кучерявенку.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...