Бережіть себе: У Карпатах лавина накрила групу туристів із Києва

Рятувальники в Івано-Франківській області закликають туристів, які відпочивають у горах, суворо дотримуватися правил безпеки, обов’язково реєструватися та проходити інструктаж, погоджувати маршрути походів.
На горі Піп Іван. Фото: Вікіпедія.

Під час спуску поблизу озера Несамовите на горі Піп Іван у Карпатах група туристів потрапила в лавину. Їх знесло схилом. Інцидент стався ввечері 20 січня. Про це повідомляє прес-служба ДСНС, передають Патріоти України.

Група туристів складалась із 7 людей – жителів Києва. На щастя, в результаті сходження лавини ніхто з людей не постраждав. Туристи обійшлися легким переляком. Кияни повідомили, що не потребують допомоги рятувальників, а самостійно продовжують слідування за маршрутом до бази відпочинку "Заросляк".

О 23:30 група туристів в задовільному стані зійшла до бази відпочинку. При цьому управління ДСНС в Івано-Франківській області закликає туристів, які відпочивають у горах, суворо дотримуватися правил безпеки, обов’язково реєструватися та проходити інструктаж у гірських рятувальників, погоджувати з ними маршрути походів, періодично підтримувати зв`язок та у жодному разі не йти в гори за погіршення погодних умов і поганої видимості.

За даними Гідрометцентру, у неділю, 21 січня, на високогір’ї Івано-Франківської та східної частини Закарпатської областей та у горах Львівської області очікується значна сніголавинна небезпека (3 рівень).

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...