Безкоштовно, "правильним людям": У Кернеса збираються роздерибанити 17 га парків Харкова

Ділянки в Олексіївському парку планують виділити двом обслуговуючим кооперативам.

Геннадій Кернес. Фото:112.ua

Харківська міська рада на сесії 21 грудня планує виділити двом обслуговуючим кооперативам безкоштовно 16,49 гектарів в Олексіївському лугопарку. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Depo.Харків.

За відомостями центру, проектом депутатських рішень заплановано, що ОК "ЖБК "Відпочинок" отримає земельну ділянку площею 11,04 га по провулку Буковому, 3 для житлової забудови. Цей кооператив було створено 9 вересня цього року харків’янами Георгієм Баликовим, Оленою Вороновою, Іриною Хоменко. Також серед його засновників киянин Ігор Ковтун та Ольга Боєва з Пісочного, що під Харковом.

ОК "ЖБК "Кіпербуд" отримає поруч земельну ділянку площею 5,45 га. Кооператив повинен закінчити будівництво до кінця поточного року.

"Кіпербуд" виник 2 грудня. Інформація про його засновників до Єдиного держреєстру не внесена.

Відомо, що проекти землеустрою на ділянки цим кооперативам на попередніх сесіях міськради не погоджувалися.

Одна з засновників ОК "ЖБК "Відпочинок", Олена Воронова, зазначена, як контактна особа в ТОВ "Артдевелопер". Це компанія, яка займається будівництвом клубних і котеджних містечок в Харкові і Харківській області.

В даний час компанія "АртДевелопер" займається реалізацією шести інвестиційних проектів: "Park House" (Лісопарк), "Royal Club" (Лісопарк), "Лісове" (село Лісове), "Роща" (поруч з санаторієм "Роща"), "Березівське" (поруч з санаторієм "Бермінводи") і "Оберіг" (сел. Солоницівка). Всі ці об’єкти знаходяться в Харкові або біля міста.

До завдань компанії "АртДевелопер" входить в тому числі і підбір та аналіз земельних ділянок під котеджи.

Ще одна засновниця ОК "ЖБК "Відпочинок" – Ірина Хоменко, є співвласницею ТОВ "Укрбуддизайн Плюс" з Мирославом Балюком. Він близький до депутата міськради та соратника мера Геннадія Кернеса Ігоря Аріха, який є фігурантом історій про виділення безкоштовно землі в Харкові за кооперативною схемою.

У вересні прокуратура провела обшуки в готелі "Національ", де проживає мер Харкова Генадій Кернес, та в будинку матері екс-голови Харківської ОДА Михайла Добкіна – Алли Добкіної. Генпрокурор Юрій Луценко тоді заявив, що обшуки проводять в справі про виведення по "кооперативній схемі" 650 гектарів на суму понад 4 млрд грн.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...