Бог шельму мітить: Український спортсмен, що прийняв громадянство РФ, попався на допінгу

Гімнаст Куксенков став вже 23-м російським спортсменом, викритим у вживанні мельдонію.

Микола Куксенков попався на вживанні мельдонію. Фото:ria.ru

Колишній український гімнаст Микола Куксенков, який в 2013 році прийняв громадянство Росії, попався на вживанні мельдонію, який був внесений до списку заборонених речовин WADA (Всесвітнього антидопінгового агентства) з 1 січня 2016 року. Про це повідомляє Ren.tv, передають Патріоти України.

Про додаткову допінг-пробу 26-річного атлета стало відомо зі слів старшого тренера збірної Росії зі спортивної гімнастики Валентина Родіоненко. Аналізи були взяті у спортсмена 15 березня.

Нагадаємо, що Куксенков, уродженець Києва, до осені 2012 року виступав за Україну, взявши участь як в Олімпійський іграх в Лондоні (де в командних змаганнях разом з партнерами фінішував четвертим), так і вигравши бронзу чемпіонату Європи в 2011-му. Своє рішення Куксенков пояснив кращими умовами для тренувань, які йому запропонували в Росії, а також бажанням здобути нагороду Олімпіади в Ріо-де-Жанейро.

Додамо, що Куксенков став вже 23-м російським спортсменом, викритим у вживанні мельдонію. Раніше позитивний результат показали проби відомих і титулованих росіян - тенісистки Марії Шарапової, ковзаняра Павла Куліжнікова, шорт-трекіста Семена Єлістратова, плавчині Юлії Єфімової та інших.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...