"Бої під Мар'їнкою", - у ЗСУ пояснили, чому відкрили вогонь у відповідь

Бойовики почали обстрілювати українські позиції відразу після від'їзду місії ОБСЄ.

Мар'їнка. Фото: izvestiya.in.ua.

Під час зіткнення у Мар'їнці українським військовим довелося 7 разів відкривати вогонь у відповідь. Про це повідомив прес-офіцер сектору "М" Олександр Кіндсфатер, передають Патріоти України з посиланням на 112 Україна.

У районі Мар'їнки бойовики 10 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів, автоматичних гранатометів і зенітних установок. Крім того, вони двічі застосували 82-мм міномети.

"У зв'язку з прямою загрозою життю особового складу українські військові 7 разів відкривали вогонь. Наявність постраждалих уточнюється. Останній обстріл був зафіксований близько 23:00 години", - повідомив Кіндсфатер. Він пояснив, що, за оперативною інформацією, на лінії розмежування в районі Мар'їнки і Красногорівки у бойовиків відбувається постійна ротація особового складу регулярних підрозділів російської армії.

"Тому, найімовірніше, вони таким чином здійснюють обкатку нових підрозділів у бойових умовах, а також виявляють наші вогневі точки. Що стосується вчорашнього зіткнення, то варто зазначити, що обстрілювати наші позиції бойовики почали одразу, після того, як представники місії ОБСЄ залишили розташування окупантів, де перебували протягом всього вчорашнього дня", – зазначив представник штабу.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...