Боротьба з корупцією: Стало відомо, яких успіхів українська правоохоронна система досягла у першому кварталі 2016 року

Pа цей рік Кабмін хоче повернути в бюджет 7,7 мільярдів гривень. Майже по два мільярди на квартал. Однак з темпами повернення коштів уряд разом з правоохоронними органами не встигають за бюджетним планом.

Ілюстрація:ua.112.ua

В кінці року на українську владу очікує чергове осоромлення через повернення мізерних корупційних статків. Такий прогноз напрошується після отриманої від Міністерства фінансів інформації. Про це пише у блозі Української правди експерт центру "Ейдос" Гліб Канєвський, повідомляють Патріоти України.

"Станом на 01.04.2016 до державного бюджету фактично надійшло 77,4 тис.грн. конфіскованих коштів та коштів, отриманих від реалізації майна, конфіскованого за рішенням суду за вчинення корупційного та пов'язаного з корупцією правопорушення", - повідомив заступник міністра фінансів Роман Качур.

Україна спромоглася повернути лише 77 тисяч "корупційних" гривень - ТСН

Тобто, в першому кварталі за нинішнім курсом повернуто близько трьох тисяч доларів. Нагадаю, за цей рік уряд хоче повернути 7,7 мільярдів гривень. Майже по два мільярди на квартал. Неозброєним оком видно, що уряд разом з правоохоронними органами не встигають за бюджетним планом.

Разом з тим, очікувані 7,7 мільярди мають досить важливе значення для незалежності України. За пропозиціями Ради національної безпеки і оборони всі повернуті корупційні кошти мають витрачатися на опір Росії.

Хоча у порівнянні з минулим роком, хочеться відмітити певний прогрес у боротьбі української влади за корупційні статки. У Мінфіні підкреслюють, протягом 2015 року із запланованих півтори мільярда вдалося повернути 100 100 гривень.

В Генпрокуратурі такі провальні результати минулого року пояснюють юридичними колізіями. Мовляв, уряд зобов'язав повертати гроші за бюджетною статтею "привласнення корупційними методами" - а таке словосполучення відсутнє в законодавстві. Тому корупційні гроші повертали за різними бюджетними статтями. І не тільки до бюджету, а й на рахунки державних підприємств.

Втім, за пропозицією прокуратури цього року уряд виправив колізію. Як видно, повернутих коштів не набагато побільшало.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...