"Боже, що ми наробили, ми полісменів розстріляли!": Водій держохорони, який вижив у Княжичах, розповів подробиці трагедії

Свідок стверджує, що після перестрілки ще чотирьох з держохорони поклали на землю й таки перевірили документи – постфактум.

На місці перестрілки у Княжичах. Фото: УНІАН.

Журналісти знайшли свідка перестрілки у Княжичах. Валентин – водій держохорони. 6 грудня прийшов попрощатися з колегами. З 25-річним Сергієм Орловим і 24-річним Євгеном Куртєвим прощалися в їхньому рідному управлінні поліції. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на НВ.

За його словами, ніхто не сказав, що там проводять спецоперацію. "Ні, ніхто не сказав. Ми нічого не знали", – каже Валентин, один з тих, хто вижив під час стрілянини. Він каже, що вони приїхали перевірити будинок, в якому спрацювала сигналізація. Приміщення вже розкрили, і по слідах на снігу держохорона наздогнала двох чоловіків. "Я запитав в одного з них – хто ти такий? А він мені – яка різниця, хто я такий. Я намацав у нього документи, там витягли в візитниці права на ім'я Рудька і пропуск у наш госпіталь МВС. Я одразу подумав, що чоловік просто добре знає сигналізацію і вирішив підробити, так би мовити, на вихідних. І все, Сергій посадив його до нас у машину і там вже лічені секунди", – розповів водій управління поліції охорони Валентин. Далі, стверджує свідок, через кілька секунд до місця події приїхала підмога затриманих й без розглядів – вони відкрили вогонь по автомобілю держохорони.

За словами Валентина, вони не встигли нічого сказати: "Вони вискочили, три секунди і почали стріляти, я ж думав, він побачить, хто ми і розберемося. А тут одразу стрілянина і всі, ледве встигли втекти". "Першими стріляли працівники КОРДу. Першими стріляли, це сто відсотків. Це за два метри від мене відбувалося", – каже він. Представників спецпідрозділу КОРД, які проводили спецоперацію і прийняли держохорону за грабіжників, на похороні не було. Дізнатися їхню точку зору не вийшло.

Валентин стверджує, що після перестрілки ще чотирьох з держохорони поклали на землю й таки перевірили документи – постфактум: "Перевірили посвідчення – так, дійсно переконалися в тому, що ми співробітники ДСО. Перевіряючий крикнув – мужики, це ДСО. І через 5-6 секунд я чую від них "Боже, що ми наробили, ми полісменів розстріляли! Це я лежав на землі і чув". У поліцейських випустили близько тридцяти куль, розповідають колеги.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...