Брат Навального після виходу з в'язниці спалив тюремну робу з написом "ПТН ПНХ" (відео)

ЄСПЛ визнав ув'язнення брата російського опозиціонера необґрунтованим і зобов'язав РФ виплатити грошову компенсацію, однак російська влада не поспішає цього робити.

Олег навальний відсидів у в'язниці 3,5 роки. Фото:ТСН

Брат Олексія Навального вдягнув робу з написом ПТН ПНХ, залишаючи в'язницю. Він відсидів 3,5 роки, хоч ЄСПЛ і визнав його ув'язнення необґрунтованим, зазначають Патріоти України.

За його словами, співробітники колонії на прощання сказали йому: "Анатоліч, ну ти ж розумієш, що ми не хотіли тебе пресувати". На запитання журналістів, чи будуть вони святкувати його звільнення, відповів: "Напевно, нап'ються".

Згодом Олексій Навальний опублікував у своєму Instagram фото "ритуального спалення тюремної роби" Олега. "Металеве відро. Запальничка zippo. Пляшка самбуки. Такий дивний набір речей Олег попросив привезти до колонії в день його виходу. Ми не зрозуміли навіщо це, але все привезли. Ось, виявляється, навіщо", - підписав світлину Олексій Навальний.

Нагадаємо, Олег Навальний неодноразово подавав клопотання про умовно-дострокове звільнення, однак йому щораз відмовляли. Олексія та Олега Навального суд визнав винними у справі "Ів Роше" - звинувачення у фінансових махінаціях – та засудив Олега до 3,5 роки ув’язнення, а Олексій Навальний отримав той самий термін, але умовного позбавлення волі.

Брати оскаржили це в Європейському суді з прав людини, який визнав рішення російського суду необґрунтованим. Він також зобов’язав Росію виплатити Навальним 76 тисяч євро компенсації, однак російська влада досі не поспішає виконувати рішення ЄСПЛ.

Джерело: ТСН.ua

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...