"Будні скрепної "наддержави": Ремонтом кораблів Північного флоту РФ займалися алкоголіки та безпритульні

Якби усі директори судноремонтних заводів у РФ узяли подібний досвід на озброєння, про будь-який російський флот взагалі можна було б сміливо забути.

Кораблі Північного флоту РФ. Фото: armsofwar.ru.

Колишнього генерального директора судноремонтного заводу «Зірочка» засудили на 9 років за привласнення і розтрату. Як повідомили у ФСБ Росії по Північному флоту, з 2009 по 2010 роки він укладав фіктивні договори з фірмами – «одноденками». Тож згідно відомостям ремонтом кораблів займалися безпритульні та алкоголіки, на розрахункові рахунки яких перевели понад 50 млн рублів, передають Патріоти України із посиланням на "РосБалт".

Гроші були отримані в рамках укладених з МО РФ держконтрактів на відновлювальні роботи атомних ракетних крейсерів «Петро Великий» і «Маршал Устінов», БПК “Адмірал Чабаненко» і ракетного підводного крейсера «Єкатеринбург». Однак, шахрай перевів їх у готівку та використав на власний розсуд.

«На підставі результатів наглядової перевірки, проведеної прокуратурою Мурманської області за інформацією управління ФСБ Росії по Північному флоту, Слідчим управлінням УМВС Росії по Мурманської області стосовно підприємця порушено кримінальну справу. Раніше 06 лютого 2015 і 01 березня 2016 років, колишній гендиректор “Зірочки” був судимий за розкрадання бюджетних коштів, виділених на ремонт підводних човнів і надводних кораблів СФ, а також за ухилення від сплати податків », – повідомляє управління.

За сукупністю злочинів екс-гендиректор засуджений до 9 років позбавлення волі у виправній колонії загального режиму, зі штрафом в розмірі 900 тисяч російських рублів і позбавленням права займатися адміністративно-господарською та організаційно-розпорядчою діяльністю в комерційних організаціях на 2 роки.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...