"Бунт на кораблі": у "ДНР" Захарченкові пригрозили своїм...Майданом

Олександр Ходаковський вимагає від Захарченка закріплення офіційного стутусу учасника бойових дій за так званими "ополченцями".

Олександр Ходаковський пригрозив Захарченку Майданом. Ілюстрація:vidomosti-ua.com

Один з ватажків бойовиків "ДНР", командир бригади "Восток" і так званий "секретар Ради безпеки" самопроголошеної "Донецької народної республіки" Олександр Ходаковський пригрозив ватажкові "ДНР" Олександрові Захарченку провести масові акції протесту. Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу "Діалог", передають Патріоти України з посиланням на Дождь.

Вимога Ходаковського до "керівництва" ДНР проста - закріпити офіційний статус учасників бойових дій.

"Я не розумію, чому "Небесну сотню" вже канонізували, а ми не можемо виконати свій обов'язок перед ополченцями, особливо перед тими, хто втратив своє здоров'я, і особливо перед родинами загиблих ополченців", - заявляє Ходаковський.

Він вважає, що Захарченко не вникає в ці питання, перекладаючи їх на військових. Також він заявив, що в "керівництві" стоять не люди, що воювали, а "функціонери, призначені для виконання тих чи інших завдань або функцій".

"Може, вони не розуміють, наскільки важливо для нас, для тих, хто брав активну участь [у бойових діях], закріпити той статус, ту справу, яку вони зробили, і визнати це на державному рівні", - каже "секретар Радбезу" ДНР.

Ходаковський стверджує, що батальйон "Восток", яким він командував, втратив 235 чоловік за час бойових дій і трохи менше тисячі людей були поранені.

"Відповідно, я не можу зараз не говорити про визнання статусу цих людей. Я буду про це говорити невпинно. Якщо мене не будуть чути ось так, то що мені - збирати підписи? Ми збиратимемо мітинги всупереч забороні на масові збори", - погрожує Ходаковський.

Варто відзначити, що Ходаковський - колишній командир донецької "Альфи" Служби безпеки України. Він брав участь у подіях на Майдані з боку правоохоронних органів, а після Майдану став активістом "Донецької народної республіки". Потім він сформував батальйон "Восток".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...