"Били усіх без розбору, хто став на захист своєї землі, у тому числі і жінок. Наразі близько 20 з них госпіталізовано", - ветеран АТО розповів про побоїще на Кропивниччині

Ветерани війни за незалежність вирішили прийти на допомогу людям і взяли на себе функцію поліції – стали на захист справедливості та букви Закону.
Євген Шевченко. Фото: соцмережі.

"Важко втримати емоції, але я спробую. У Кіровоградській області власник фермерського господарства раптом дізнався, що він вже не є власником. Чому? Тому що він начебто…подарував (!) увесь свій бізнес невідомій особі, яка швидкоруч змінила власників у реєстрі, опісля чого протягом кількох днів відбулася ще одна угода, на це раз вже купівлі-продажу. Так, це типове рейдерство часів Януковича", - пише активіст та ветеран батальйону "Донбас" Євген Шевченко на своїй сторінці у "Фейсбуці", передають Патріоти України, та продовжує:

"Обурені зухвалістю рейдерів законні власники подали заяви в усі можливі інстанції, але в принципі потрібна була лиш одна річ – експертиза підпису. Прокуратура області її дуже швидко провела, та висновок вразив – він підтвердив достовірність підпису! А от друга експертиза, яка паралельно робилася у київському інституті судової експертизи (без допомоги прокурорів), надала зовсім зворотній висновок, а саме такий, що підписи було підроблено.

Начебто усе – кінець історії. Та насправді це був тільки початок. Незважаючи ні на які рішення судових експертиз та судових інстанцій рейдери з охоронної компанії “Борисфен” (місто Дніпро), яку контролює народний депутат від НФ у кількості 50 чоловік спробували захопити головний офіс підприємства, та повстали селяни. Поліція на виклики не приїжджала протягом 2-х (!!!) годин. Приїхали вже по факту, коли селяни самотужки розбили вщент тітушок і 31 особу затримали власноруч.

Ветерани війни за незалежність вирішили прийти на допомогу людям і взяли на себе функцію поліції – стали на захист справедливості та букви Закону. Як відбувалися подальші події, можно було б легко уявити за часів Януковича, але не сьогодні, коли ми пройшли Революцію Гідності, коли в країні триває війна…

Сьогодні вдень власника під приводом надати свідчення викликали до прокуратури і дві години примушували відмовитися від допомоги ветеранів. Врешті решт серце літньої людини не витримало і його забрала швидка з інфарктом. Наразі він перебуває у важкому стані в лікарні.

Тим часом за особистою командою міністра МВС Авакова у невеличке село Бережинка було стягнуто підрозділи Національної гвардії та спец.підрозділи поліції, які без жодних пояснень почали арештовувати та бити ветеранів і селян, яки стали на захист своєї землі. Били усіх без розбору – у тому числі били жінок. Наразі близько 20 з них госпіталізовано у місцеву лікарню із травмами різної ступені важкості.

Затриманих ветеранів намагалися вивезти в Умань, але на кордоні області місцеві заблокували автобус. Поліція була вимушена відпустити усіх затриманих. Наразі прибуло керівництво обласної поліції, але вони не можуть пояснити, з якої причини ветеранів і селян було спочатку побито, а потім – затримано. Жодних обвинувачень нам не пред’явлено. Статус заарештованих також не озвучено. Чому і який саме підрозділ поліції чи Національної гвардії це робив і за яким наказом – невідомо. З якою метою затриманих намагалися вивезти у сусідню область і який був кінцевий пункт призначення – невідомо".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...