Бити окупанта до повної перемоги: Хорватський сценарій деокупації Донбасу - неминучий - Жебрівський

​Ще півроку тому голова Донеччини був менш песимістичний і виступав виключно за мирний шлях розвитку подій.

Павло Жебрівський. Фото:ТСН

Глава Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський вважає неминучим хорватський варіант деокупаціі Донбасу. Про це він сказав на прес-конференції в Краматорську, повідомляють Патріоти України з посиланням на Остров.

Жебрівський зазначив, що не є великим оптимістом у питанні швидкого звільнення тимчасово непідконтрольних територій.

"Я не є таким оптимістом. Росіяни поставили все на паузу. Чекають, яку позицію займе Трамп", - сказав він, підкресливши, що Україна в жодному разі не готова поступатися своїми територіями.

За його словами, зараз потрібно облаштовувати підконтрольну Україні територію Донбасу, приділяти увагу учасникам переговорів для тиску на Росію і займатися подальшим розбудовуванням армії.

"Ми прийдемо, врешті-решт, до хорватського варіанту", - сказав губернатор, маючи на увазі, що можливий саме силовий шлях повернення непідконтрольних територій.

Показово, що ще півроку тому Жебрівський був менш песимістичний і виступав виключно за мирний шлях розвитку подій.

Як відомо, у 1995 році Хорватія після двох вдалих військових операцій "Блискавка" і "Буря" змусила бунтівну Сербську країну до підписання Ердутської угоди, за якою невизнана республіка за допомогою ООН була мирно інтегрована в Хорватію у 1998 році.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...