Через борги: У Харкові анонсували відключення опалення

Заборгованість державного бюджету перед КП "Харківські теплові мережі" по компенсації наданих населенню пільг та субсидій складає 496 млн грн.

У Харкові можуть бути проблеми з опаленням? Фото: Wikimapia.

КП "Харківські теплові мережі" повідомило про можливе припинення або часткове обмеження надання послуг з опалення та постачання гарячої води. Відповідна заява опублікована на сайті підприємства. Відключення можливі з 24 січня. Новину передають Патріоти України.

"Постачальником газу НАК "Нафтогаз України" не надані номінації природного газу на січень для забезпечення теплом населення та бюджетних установ. 18 січня підприємство отримало повідомлення ПАТ "Харківміськгаз" про необхідність самостійно припинити споживання природного газу. У разі невиконання цієї вимоги припинення постачання газу буде здійснено примусово. Наслідком цього стане значне зниження температури теплоносія та зниження якості наданих послуг", - сказано в повідомленні.

На підприємстві додали, що відсутність номінацій НАК "Нафтогаз України" пов’язує з невиконанням графіку та неоплатою споживання природного газу. "КП "Харківські теплові мережі" визнає наявність заборгованості. Але при цьому заборгованість державного бюджету перед КП "Харківські теплові мережі" по компенсації наданих населенню пільг та субсидій складає 496 млн грн. Це заборгованість за листопад-грудень 2016 року. У грудні 2016 року розрахунки по компенсації пільг та субсидій взагалі не проводились. В результаті не були проведені розрахунки за газ на суму 220 млн грн. У січні оформлені та надані до НАК "Нафтогаз України" спільні протокольні рішення на суму 330 млн грн, тобто необхідна сума у 250 млн грн повністю може бути оплачена за рахунок бюджетних коштів. Однак, постачальник відмовляється враховувати ці гарантовані державою суми у погашення заборгованості до моменту фактичного отримання коштів на рахунок", - сказано в заяві.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...