Через льодовий затор у 5 кілометрів: Виникла загроза підтоплення Ужгорода

Якщо Словаччина не вживе термінових заходів щодо розблокування льодоходу, вода в Ужі стрімко підніметься й може затопити частину Сторожниці й Ужгорода.

Льодохід на річці Уж. Фото: скріншот з відео.

Льодохід на річці Уж, залишки якого проходять через Закарпаття, застопорився на території сусідньої Словаччини. Станом на 15.00 годину утворився велетенський затор із льодових брил загальною довжиною 5 кілометрів. Затор починається біля сіл Лікарівці, Пінковці та Загор Кошицького краю (Словаччина) і закінчується біля Сторожниці Ужгородського району. Про це повідомив голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль на своєму сайті, передають Патріоти України.

Якщо Словаччина не вживе термінових заходів щодо розблокування льодоходу, вода в Ужі стрімко підніметься й може затопити частину Сторожниці й Ужгорода. В Словаччину терміново виїхав начальник Басейнового управління водних ресурсів р.Тиса Володимир Чіпак, котрий разом зі словацькими водниками огляне ситуацію на місці.

За необхідності Закарпаття в будь-який момент готове відправити в Словаччину свої піротехнічні бригади для підривних робіт і розблокування льодоходу. Паралельно здійснюється постійний моніторинг льодоходу в сусідніх Угорщині та Румунії. Ситуація знаходиться під постійним контролем обласної держадміністрації.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...