Черговий ляпас скрепам: Іспанія відмовилася запускати супутник за допомогою російської ракети

Супутник розроблений і виготовлений європейською Airbus і призначений для картографії, моніторингу навколишнього середовища, оцінки стану водних, земельних та лісових ресурсів.

Іспанський супутник використає американську ракету. Фото: Військова панорама.

Запуск іспанського супутника PAZ буде проведено за допомогою американської приватної ракети Falcon 9 компанії SpaceX замість російської ракети “Дніпро”, як планувалося спочатку. Новину передають Патріоти України із посиланням на російські ЗМІ.

“Hisdesat, іспанська урядова компанія, що надає послуги супутникового зв’язку, підписала угоду з американською компанією SpaceX про запуск радіолокаційного супутника спостереження Землі PAZ на борту ракети Falcon 9. Запуск планується провести протягом останнього кварталу 2017 року”, – цитує ТАСС документ компанії.

Спочатку цей апарат планувалося запустити за допомогою ракети “Дніпро” (конверсійна версія балістичної ракети РС-20). Відповідний контракт був укладений в 2015 році в ході авіасалону МАКС-2015. Пуск повинен був відбутися у тому ж році, однак постійно переносився.

У 2015 році командувач Ракетних військ РФ стратегічного призначення Сергій Каракаєв повідомив, що програма запусків російсько-українських конверсійних ракет “Дніпро” припинена. У Роскосмосі тоді також заявили про припинення запусків “Дніпра”. Пізніше гендиректор компанії “Космотрас” (оператор пусків ракет “Дніпро”) Олександр Серкин запевнив, що всі зобов’язання по запускам іноземних супутників у рамках раніше укладених контрактів будуть виконані, це підтвердив офіційний представник Роскосмосу Ігор Буренков.

Супутник розроблений і виготовлений європейською Airbus і призначений для картографії, моніторингу навколишнього середовища, оцінки стану водних, земельних та лісових ресурсів. “Дніпро” – триступенева рідинна ракета. Перша і друга її ступені є штатними для балістичної ракети РС-20 (SS-18 “Сатана”). Компанія “Космотрас” модернізує розроблені в місті Дніпро РС-20Б. Запуски виконуються з Байконура і території Оренбурзької області РФ.

Ексчиновник Нацполіції, який скандалив у ресторані Goodwine, засвітився у компанії нардепа Тищенка (фото)

середа, 24 квітень 2024, 20:17

Експрацівник департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України Віталій Манасян засвітився у компанії нардепа Миколи Тищенка. Про це свідчить світлина, опублікована журналістом «Української правди» Михайлом Ткачом, передають Патріоти України. «Н...

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...