Черговий "професійний антифашист": СБУ розкрила операцію спецслужб РФ з поширення фейкових новин

Російські спецслужби цілеспрямовано публікують статті вигаданих авторів із завідомо фейковою інформацією начебто з іноземного джерела.

Служба безпеки України викрила чергову спеціальну інформаційну операцію російських спецслужб. Про це повідомляє у Facebook прес-центр СБУ, передають Патріоти України.

За даними спецслужби, спецоперація була спрямована на дискредитацію української журналістики і силових структур, зокрема СБУ. "Користуючись необізнаністю російськомовних користувачів Інтернету щодо публікацій іноземних ЗМІ, російські спецслужби цілеспрямовано публікують статті вигаданих авторів із завідомо фейковою інформацією начебто з іноземного джерела. А потім ці публікації поширюються на подібних проросійських інформаційних ресурсах", – йдеться у повідомленні.

Зокрема, нещодавно СБУ звернуло увагу на псевдожурналіста Юрія Абрамовича, який постійно публікується на проросійському інформаційному ресурсі "Антифашист". "Його останній "шедевр" "Немецкое ТВ: Принадлежащие олигархам украинские СМИ промывают мозги людей патриотической пропагандой", – розповідають у прес-центрі.

За даними служби, у статті йдеться про нібито репортаж (насправді відсутній) німецької громадської телерадіокомпанії ARD про методи роботи українських журналістів. "Автор" позиціонує себе з німецькою журналістикою, більшість його матеріалів стосується так званого "німецького бачення" ситуації в цілому у світі, і в Україні зокрема. Водночас, жодної статті Ю. Абрамовича у німецькомовних виданнях не знайдено. Проте його ім'я стоїть під 652-ма антиукраїнськими публікаціями на "Антифашисті", – наголошується в повідомленні.

В СБУ зазначають, що у відкритих джерелах інформації про Юрія Абрамовича немає. "Існує ймовірність, що він належить до категорії "фейкових зарубіжних кореспондентів", що використовуються прокремлівськими виданнями для висвітлення міжнародної оцінки щодо подій в Україні та за її межами", – кажуть у спецслужбі.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...