"Чорна бухгалтерія" ПР: НАБУ готує другу підозру у справі

Керівник НАБУ також дав зрозуміти, що голова ЦВК Михайло Охендовський, який також фігурує у справі про зловживання ПР, має понести відповідальність.

Артем Ситник. Фото: Политрада.

Національне антикорупційне бюро готує другу підозру у справі про "чорну бухгалтерію" Партії регіонів. Про це повідомив директор НАБУ Артем Ситник на прес-конференції 10 лютого за підсумками роботи останніх півроку, передають Патріоти України із посиланням на Українську правду.

Журналіст "Української правди" зауважив, що раніше говорилося, що в цій справі буде три підозри високопосадовцям, – один із них Михайло Охедондовський, а двоє "якось загубились". "Вони не загубилися. Якраз от другу підозру зараз детективи збираються передавати до Антикорупційної прокуратури, наскільки мені доповіли. Прізвище я поки не назву, але підозра готується, вона передається", – сказав він.

Щодо американського радника Віктора Януковича Пола Манафорта, то Ситник сказав, що раніше лише констатували: його прізвище було в "амбарній книзі" Партії регіонів. А чи отримував він гроші від ПР – не уточнювалося. Керівник НАБУ також дав зрозуміти, що голова ЦВК Михайло Охендовський, який також фігурує у справі про зловживання ПР, має понести відповідальність:

"Що стосується Охендовського – він там збирається судитися, це його право… Назар Холодницький, старший прокурор у цій справі, чітко дав зрозуміти, що розслідування щодо голови ЦВК має бути розслідувано в максимально короткий термін". "Ми будемо намагатися якомога швидше – в рамках закону – направити цю справу до суду", – додав Ситник.

"Дуже хотілося прийняти остаточне рішення по ряду справ, у тому числі по цій, до звіту, – на жаль, ми, в першу чергу, орієнтовані на закон і повний збір доказів, тому ми не встигли до звіту. Але справа перебуває на завершальній стадії", – заявив він. За словами Ситника, головне питання у справі "чорної бухгалтерії" – взаємодія з підрозділом Сергія Горбатюка, бо "справи перетинаються", тож треба забезпечити координацію між слідчими групами.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...