Чи варто "поставити на паузу" питання деокупації Криму? Стали відомі результати соцопитування в Німеччині

У частині Німеччини, яка була під радянською окупацією, схвалюють "перерву" в питанні повернення Криму значно більше людей, ніж на західних територіях.

Ілюстрація:Кореспондент

Громадяни Німеччини розділилися приблизно порівну в питанні про те, чи варто "поставити на паузу" питання деокупації Кримського півострова, чи ж необхідно розглядати його паралельно з проблемою тимчасово окупованих районів Донбасу. Про це пише Die Welt з посиланням на результати опитування інституту Цівей, передають Патріоти України.

За даними дослідження, 43,2% опитаних німців вважають, що не можна закривати очі на захоплення Росією Криму. Тих громадян Німеччини, які згодні "на якийсь час забути" про цей злочин держави-агресора, трохи більше - 44,4% опитаних. Останні вважають, що для "нормалізації" відносини з Москвою слід спочатку вирішити "актуальніші" проблеми, ніж незаконна анексія півострова.

Експерти уточнили, що категорично не згодних "тимчасово пробачити" Кремлю захоплення Криму більше, ніж тих, що підтримують такий варіант умиротворення агресора: 24,7% проти 17,4% респондентів. 12,4% опитаних не визначилися з позицією.

Як відомо, 5 серпня 2017 року лідер німецьких лібералів Крістіан Лінднер заявив, що конфлікт навколо Криму слід "відмежувати" від інших тим, щоб "досягти прогресу на інших напрямках", і дозволити Володимиру Путіну "зберегти обличчя". Політик вважає, що конфлікт слід заморозити. Його підтримала кандидат у канцлери ФРН від Лівої партії Сара Вагенкнехт.

"Насправді я висловив те, що багато хто думає", - заявив він, додавши, що це "давно вже реальна політика".

Таку позицію більше поділяють літні німці (старше 65 років) - 48,5% опитаних. Більшість молодого покоління у віці від 18 до 29 років не згодні з нею.

У Східній Німеччині заява Лінднера знайшла схвалення у 51,7% респондентів, тоді як в західній частині країни - лише у 42,6%.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...