"Давно перевалили за тисячу": З'явилися нові дані про втрати росіян в Сирії

Такі втрати регулярних військових і найманців РФ викликані різким посиленням боїв проти ІДІЛ в районі Дейр-ез-Зора і Маядін
Росіянам в Сирії доводиться несолодко. Фото: соцмережі.

За останній тиждень Слов'янська бригада російських військових в Сирії зазнала серйозних втрат - троє убитих і багато поранених. Про це на своїй сторінці в одній з соцмереж повідомив екс-ватажок бойовиків Донбасу Ігор Гіркін (Стрєлков) з посиланням на колишнього бійця ПВК "Вагнер", який воював в Україні та Сирії. Новину передають Патріоти України.

"У Одинцово валяється в госпіталі ще один мій колишній підлеглий - поранений в Сирії теж в складі "Вагнера". І там він не просто "не один", а кілька людей надходить щотижня. Особливо багато - за 2 останніх. З третього джерела мені відомо, що (оціночно) за 2 минулих тижні втрати "офіційних військових" під 20 осіб "200-ми", а ПВК, відповідно, втратили більше рази в три. І це - "по мінімуму" - зазначив він.

За словами Стрєлкова, такі втрати регулярних військових і найманців РФ викликані різким посиленням боїв проти ІДІЛ в районі Дейр-ез-Зора і Маядін, а також атаками бойовиків в провінції Хама.

Крім того, є втрати в засідках на комунікаціях і при боях на деблокування частково оточеного бойовиками міста Ес-Сухно і в районі захопленого ІДІЛ міста Аль-Карьятейн. "Скрізь, крім (а часто - замість) сирійців, використовується "російське гарматне м'ясо". У тих самих "сухопутних боях", яких наш нешановний президент обіцяв категорично уникати на початку сирійської авантюри", - додав Стрєлков.

При цьому він вважає, що загальні цифри втрат російських військових в Сирії можуть бути тільки оціночними.

"Вони давно перевалили за тисячу, швидше за все, мова може йти про 2,5-3 тисячі загиблих за два роки, з яких приблизно відсотків 60 - найманці. Не всі гинуть на полі бою, є померлі від ран, від хвороб. Тим не менше, втрати цілком порівнянні з афганськими за абсолютними цифрами, але якщо враховувати, що в Афганістані у нас був 100-тисячний контингент, то в питомих числах нинішні втрати істотно вище. Що знову-таки логічно і зрозуміло", - пише, в свою чергу, у своєму ЖЖ el-murid.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...