Депутат Київради, який живе за межею бідності, купив у столиці сину-школяру квартиру за 149 тис. грн

​Такі дані Сергій Федорченко вказав у своїй декларації.

Сергій Федорченко. Фото:DreamKyiv

Радник голови Києва Сергій Федорченко придбав квартиру у столиці площею 40,4 кв. м за 149 тис. грн для свого сина. Про це свідчить його декларація за 2016 рік, передають Патріоти України з посиланням на сайт Громадського руху ЧЕСНО.

Документи Федорченко подав як чиновник - заступник начальника відділу аналітичного забезпечення діяльності Київського міського голови в КМДА. Депутат задекларував 67 тис. 599 грн зарплати. Крім того, офіційно він якось рік прожив з сім'єю з чотирьох осіб за межею прожиткового мінімуму.

У 2014 році в декларації чиновника зазначено 79 тис. 781 грн сукупного доходу сім'ї, тобто більш ніж на 12 тис. більше, ніж працюючи радником Кличка.

"Дивіться, це питання не до мене - це запитання до держави, бо на сьогодні я працюю держслужбовцем. Працюю на держслужбі. Зарплату не я визначаю - визначає держава, в якій ми живемо. І скільки призначили - стільки й отримую. Вся зарплата йде на картку офіційну і інших зарплат ми не отримуємо", - сказав Федорченко.

Депутат зізнався, що крім офіційної зарплати він має дохід від роботи консультантом у вільний час. Але в декларації ці кошти не вказані. Зате у Федорченка є дві земельні ділянки площею в 2 га і 0,318 га, які він вказав в документах за 2014 рік. Ще є квартира на 26,52 квадрата і квартира дружини на 42 кв. м.

У 2016 році у нього в розпорядженні вже вісім ділянок в Київській області в Макарівському районі та дев'ять - у Броварах у співвласності. Право власності на землю датується 2007 роком, проте, в 2014-му Федорченко її не вказав.

"Ми вказували, тут ми всюди весь час вказували. А ця електронна декларація - вона більш докладна. Замовляли акти і згідно з державним актом вносили дані в декларацію", - прокоментував депутат.

Також в декларації 2016 року з'явилася квартира в Києві, яку чиновник купив всього за 149 тис. грн для сина-школяра.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...