Державу поглинув кримінал: Відсоток розкриття злочинів в Україні впав до рекордної позначки (відео)

Екс-заступник генпрокурора Олексій Баганець зауважив, що в Україні нема програми боротьби зі злочинністю в державі.

Ілюстрація:ONLINE.UA

В Україні рівень розкриття злочинів за рік складає навіть не 30%, а за деякими категоріями дійшов до 9%. Такими є результати аналізу стану злочинності за 2015 і 2016 роки. Про це в ефірі телеканалу ZIK заявив Олексій Баганець, екс-заступник генпрокурора (2000-2002 роки), передають Патріоти України.

Експерт пов’язує жахливий стан справ із внесенням змін до законодавства під виглядом реформ, очищення від корупціонерів правоохоронних органів – прокуратури і поліції.

Пан Баганець зауважив, що скерував свій аналіз усім головам комітетів ВР скерував – стан злочинності, стан протидії злочинності, дотримання конституційних прав і свобод громадян. «Розписував які причини – не тільки війна, вона не на першому місці. Описав дійсні причини, чому правоохоронні органи не спрацьовують і не дадуть результату», – висловився екс-заступник генпрокурора.

Також експерт апелює до Нацполіції, насамперед до патрульної поліції. "Ми розігнали ДАІ, а натомість нічого не створили. За рік-півтора можна буде дорожні знаки знімати і їздити без них. Сьогодні навіть прем’єр-міністр визнав, що за три роки в ДТП загинуло 12 000 громадян", – відзначив Баганець.

Екс-заступник генпрокурора зауважив, що в Україні нема програми боротьби зі злочинністю в державі.

Натомість Юрій Гримчак, заступник міністра з тимчасово окупованих територій, відповів Баганцю. «А у ФРН є план боротьби з корупцією і щоб з термінами? Боротьба з корупцією – це те, чим займаються незалежно від плану», – зауважив Гримчак.

Також заступник міністра прокоментував зауваження щодо зростання кількості ДТП. «2002 року, коли закінчувалась чергова каденція Верховної Ради, вони ухвалили чергове рішення і дуже лібералізували правила дорожнього руху. У підсумку кількість загиблих за рік досягла 9000 осіб. Сьогодні за три роки – 12 000. Потім цю систему трохи прикрутили – стало 6000, 5000, зараз – 4000 людей», – додав посадовець.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...