Держконцерн "Техвоєнсервіс" звинувачує замміністра оборони в корупції

В порушення чинного законодавства, Міноборони "проігнорувало" підсумки проведеної 22 лютого кадрового конкурсу, переможцем якого визнали замдиректора "Техвоєнсервісу" Олександра Овчара.

Концерн "Техвоєнсервіс". Фото: politica-ua.com.

Концерн Міністерства оборони України "Техвоєнсервіс" звинувачує заступника глави українського військового відомства Ігоря Павловського в корупції і вимагає від Міноборони оприлюднити в законному порядку підсумки проведеного в лютому кадрового конкурсу на призначення нового керівника концерну і забезпечити кадрове рішення за підсумками конкурсу. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Подробности.

"Ми вимагаємо оприлюднити результати засідання експертно-кадрової комісії Міноборони і підписати контракт з переможцем конкурсу", - сказав перший заступник генерального директора "Техвоєнсервіс" Олег Ворошиловський на прес-конференції в агентстві. Ворошиловський помітив, що в порушення чинного законодавства, Міноборони "проігнорувало" підсумки проведеної 22 лютого кадрового конкурсу, переможцем якого визнали замдиректора "Техвоєнсервіс" Олександра Овчара.

Він також назвав "диверсією" кадрове рішення Міноборони щодо керівника "Техвоєнсервісу", до складу якого входить 12 ремонтних підприємств і 7 філій, які повинні забезпечувати виконання держоборонзамовлення на ремонт і модернізацію озброєнь і військової техніки. Замість укладення контракту з переможцем конкурсу, уточнив він, наказом міністра оборони від 4 березня, т.в.о. гендиректора "Техвоєнсервіс" призначений начальник Центрального ракетно-артилерійського управління МОУ в 2010-2014 роках, генерал-майор Євген Замотаєв, який звільнився з ЗСУ в 2014 році та не пройшов люстрацію.

Ворошиловський висловив упевненість в очевидному корупційному наповненні даного кадрового рішення: на момент призначення на посаду керівника оборонного держконцерну, Замотаєв, за його даними, є фігурантом відкритого в 2015 році кримінального провадження Генпрокуратури України "за нанесення легких тілесних ушкоджень" колишньому колезі з "Укрінмашу" Олегу Кульчицькому. "Відповідає за всю цю роботу заступник міністра оборони Павловський", - сказав Ворошиловський, уточнивши: заступник міністра оборони Ігор Павловський є главою експертно-кадрової комісії МОУ, яка провела кадровий конкурс в дежконцерні.

На його думку, корупційні дії Міноборони щодо усунення від керівництва "Техвоєнсервісу" нової команди менеджерів, яка прийшла в серпні 2015 року та виграла кадровий конкурс в лютому, продиктовані спробою відходу від відповідальності за розкриті новими керівниками порушення. За попередньої влади держконцерн загнали в боргові ями, "роздерибанили" і "проганяли" через нього надлишкове майно МОУ, пояснив він. Разом з тим, новий менеджмент зупинив аферу, в рамках якої, по фіктивному боргу в 12 млн грн перед Житомирським бронетанковим заводом (ЖБТРЗ), з 1 січня 2016 року "Техвоєнсервіс" повинен був стати банкрутом і бути переданим арбітражному керівнику "для подальшого розпродажу", зазначив О. Ворошиловський.

За його словами, новий менеджмент "Техвоєнсервісу" довів, що концерн не тільки може працювати, але і має серйозний потенціал по ремонту і модернізації широкої номенклатури ОВТ, включаючи засоби РЕБ: з початку 2016 роки вже укладені договори на суму понад 50 млн грн на ремонт більше 1,5 тис. од. ОВТ, сьогодні потужності концерну завантажені всього на 10-15%.

Про ситуацію навколо "Техвоєнсервісу" проінформовані президент, РНБОУ, Генпрокуратура, СБУ, профільний комітет Верховної Ради, Міноборони, повідомив О.Ворошиловський. "До цього питання вже підключили 21 депутата ... Про цю ситуацію знають абсолютно всі. Ця ситуація вже допекла абсолютно всіх" , - додав він. За словами директора благодійного фонду "Разом сила" Сергія Васильєва, якщо Міноборони не врегулює скандал з кадровим конкурсом в "Техвоєнсервіс" до 30 березня, буде розпочато пікетування військового відомства з метою забезпечення "виконання закону мирним шляхом".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...