Десятки одиниць техніки, не рахуючи живу силу: ІДІЛ знищила стратегічну базу російської армії у Сирії

Показово, що напад стався під щойно захопленою військами Асада за допомогою росіян Пальмірою.

Бойовики ІДІЛ. Фото: ukranews.com.

"Ісламська держава" знищила одну з російських авіабаз в Сирії. Про це повідомили ВВС з посиланням на дані приватної розвідувально-аналітичної компанії Stratfor з США. У Міноборони Росії цю інформацію встигли спростувати. Новину передають Патріоти України.

ВЕРСІЯ STRATFOR

У вівторок, 24 травня ВВС опублікувала матеріал, в якому йшлося про те, що ІДІЛ "майже повністю розбомбив" "стратегічно значиму сирійську авіабазу, використовувану Росією". Йдеться про базу Т4, яка знаходиться поруч з поселенням Тіяс в провінції Хомс. Журналісти відзначили, що база знаходиться поруч з Пальмірою, яку звільнила сирійська армія за допомогою Росії. На ній знищили чотири вертольоти Мі-24 і Мі-8 і близько 20-ти вантажівок з постачанням. Чи є жертви, невідомо.

Stratfor в своєму розслідуванні пишуть, що вертольоти "ймовірно, були знищені" 14 травня. Основним джерелом інформації вони назвали порівняння супутникових знімків бази 14 і 17 травня, а також інформацію джерел сирійського уряду про вибухи на базі.

ВЕРСІЯ РОСІЇ

Нічого не було. У Міноборони Росії спростували чутки про знищення бази і російських вертольотів.

- Все російські бойові вертольоти, що знаходяться в Сирійській Арабській Республіці, виконують планові завдання зі знищення терористів. Ніяких втрат серед особового складу російської авіабази немає, - заявив офіційний представник відомства Ігор Конашенков. Він зауважив, що ІДІЛ намагалися поширити інформацію про знищення ще 10 днів тому, і назвав це пропагандою.

Була пожежа

РИА Новости з посиланням на сирійський джерело на військовому аеродромі повідомили, що вертольоти були пошкоджені в результаті пожежі. Причини загоряння джерело не назвало.

- Пожежні машини не могли під'їхати до місця пожежі через те, що почався мінометний обстріл терористів. Полум'я перекинулося на вертольоти, - розповів він.

За словами джерела, загиблих і поранених в результаті обстрілу не було.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...