Для ДП "Антонов" 2017 має стати вирішальним - французькі ЗМІ

Українській компанії слід буде довести свою здатність почати все заново після розриву останніх зв'язків з російською авіаційною промисловістю, які існували з дня її формування в 1946 році.

Ан-132. Ілюстрація:РБК-Украина

Якщо в 2016 році в "Антонові" боролися за виживання, то 2017 рік має стати вирішальним для підприємства. Українській компанії слід буде довести свою здатність почати все заново після розриву останніх зв'язків з російською авіаційною промисловістю, що існували з дня її формування в 1946 році. Про це пише французька газета Les Echos, повідомляють Патріоти України.

У виданні нагадують, що "двома візитними картками і головними джерелами прибутку "Антонова" залишаються його гігантські транспортники, розроблені ще за часів СРСР. Йдеться про сім Ан-124, які регулярно орендуються десятком західних армій (в тому числі і французькою), а також єдиний в своєму роді Ан-225, найбільший літак в світі (він розроблявся для перевезення радянського космічного човника)".

З 2017 року компанія почне працювати самостійно під брендом Antonov Arilines, пропонуючи послуги своїх Ан-124 і Ан-225. "Підтримка США і НАТО їм вже гарантована: вони вирішили перевести всі свої контракти на оренду українській стороні", - пишуть французькі журналісти.

Символом рішучого настрою підприємства став військовий транспортник Ан-132. Сучасна машина здатна здійснювати посадку на будь-яких смугах і нести на борту 75 пасажирів. Крім того, це перший продукт "Антонова" без російських складових.

Він розроблявся спільно з Саудівською Аравією і забезпечений двигунами канадської Pratt & Whitney, гвинтами британської Dowty, американською авіонікою Honeywell і різними французькими системами на кшталт кондиціонерів виробництва Liebherr і кисневої системи Zodiac.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...