"Для нас це не "загальновідомі факти": Польща не задоволена поясненням РФ заяви Путіна про Смоленську катастрофу

За словами польського оборонного відомства, слова президента Росії дозволяють зробити висновок, що влада РФ «має такий текст розмов між пілотами і пасажирами, який ніколи не був наданий Польщі».

Вітольд Ващиковський. Фото: ZN.ua.

Польща не задоволена поясненнями посольства Росії в Польщі щодо слів Путіна про Смоленську катастрофу. Про це заявив голова МЗС Польщі Вітольд Ващиковський, передають Патріоти України з посиланням на Onet.

"Звичайно, ми не задоволені поясненнями російського посольства, тому що вони не пояснюють цього виступу президента Путіна, який зовсім по іншому... коментував (записи розмов у кабіні пілотів президентського Ту-154. - Ред.). Ми не маємо в своєму розпорядженні таких записів", - сказав Ващиковський. Раніше посольство РФ в Польщі заявило, що російська сторона надала всі наявні записи бортових самописців після краху під Смоленськом у 2010-му році літака екс-президента Леха Качинського.

За словами польського оборонного відомства, слова президента Росії дозволяють зробити висновок, що влада РФ «має такий текст розмов між пілотами і пасажирами, який ніколи не був наданий Польщі». З вимогою надати роз'яснення щодо того, на які документи спирався Путін, виступило також польське посольство в Москві.

Сьогодні посольство Росії в Варшаві повідомило, що російська сторона не має доступу до інших аудіо записів, що стосуються переговорів в кабіні екіпажу польського Ту-154, крім тих, які вже були передані Польщі, а висловлювання Путіна на тему смоленської катастрофи грунтувалися на загальновідомих фактах, які «відповідають результатам і висновкам офіційного розслідування за фактом катастрофи».

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...